Pagini

joi, 1 noiembrie 2012

Biscuiti cu cacao


Iata niste biscuiti fragezi cu cacao, aroma de vanilie si migdale si glazura de ciocolata, numai buni de luat in pachetel la scoala alaturi de traditionalul sandwich, sau de servit acasa alaturi de o cana de ceai fierbinte, pe o vreme friguroasa si ploioasa ca cea de afara. Pentru preparare aveti nevoie, printre altele, de 4 oua, un pachet de margarina si o ciocolata amaruie. Din aceasta reteta ies in jur de 70 de biscuiti care isi pastreaza aroma si fragezimea timp de cateva zile daca sunt pastrati in cutii inchise. Am pornit de la reteta americana Frosted Cocoa Cookies.

Ingrediente: 250 g unt sau margarina,
                        2 cani zahar,
                        4 oua,
                        2 lingurite esenta de vanilie,
                        4 cani faina,
                        1/2 cana cacao,
                        1 lingurita bicarbonat de sodiu,
                        1 lingurita sare.
Glazura de ciocolata: 2 linguri apa,
                                       2 linguri zahar,
                                       100 g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
                                       1 lingurita esenta vanilie.
Glazura alba: 1/2 albus de ou, batut usor,
                          zahar pudra,
                          putin unt moale,
                          putina esenta de migdale.
     Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul si vanilia, se adauga ouale, cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Separat, se amesteca componentele uscate: faina, cacao, bicarbonat si sare, si se pun peste compozitia cu unt. Se lasa 15 min la frigider, apoi se formeaza bilute (cu diametrul de 3 cm) care se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand o distanta de 5 cm intre ele. Se coc la foc potrivit timp de 15-20 minute (se incearca cu scobitoarea, sa ramana curata). Ies in jur de 70 biscuiti. Dupa ce se racesc se dau cu glazura de ciocolata si apoi cu cea alba. Se pastreaza in cutii inchise.
 Pt. glazura de ciocolata, se pun la foc mic zaharul si apa, pana se dizolva zaharul. Se ia vasul de pe foc si se adauga ciocolata, taiata bucatele si vanilia. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se toarna peste biscuiti.
 Pt. glazura alba se amesteca albusul de ou, batut usor, cu zaharul pudra, untul moale si esenta de migdale. Se toarna peste biscuiti, peste glazura de ciocolata.

 Pofta buna!

7 comentarii: