Oare mai este nevoie sa va spun ca arahidele si ciocolata merg foarte bine impreuna? Daca doriti sa va convingeti din nou, puteti incerca aceste batoane dulci si usor crocante, cu gust intens de arahide.
Dupa reteta Peanut Butter Brownies din M.Country-Style Recipes, cu alte cuvinte:" negrese cu unt de arahide"...nu stiu de ce au fost numite asa, intrucat nu au cacao in blat. Ca sa evit orice confuzie eu le-am spus simplu batoane cu unt de arahide, si pentru un plus de savoare si culoare, am adaugat bucatele de ciocolata peste prajitura fierbinte.
Ingrediente:
2 cani zahar brun (sau 2 cani zahar + 2 linguri miere),
125 g margarina,
125 g unt de arahide,
4 oua,
1 lingurita esenta vanilie (eu am pus 1/8 lingurita pudra de vanilie Bourbon),
2 si 2/3 cani faina,
2 lingurite praf de copt
1 lingurita sare,
1 cana arahide, bucati,
optional, 200 g bucatele de ciocolata.
In reteta originala, pe langa 2 cani de zahar brun se mai adauga 2/3 cana zahar alb. Eu nu am mai pus de teama sa nu iasa prajitura prea dulce, dar am adaugat 200 g bucatele de ciocolata peste prajitura fierbinte.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: se mixeaza margarina cu untul de arahide si zaharul brun, pana se obtine o crema. Se adauga ouale si vanilia si se bat bine cu mixerul. Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea si se adauga treptat peste restul compozitiei. Se toarna compozitia intr-o tava mare, dreptunghiulara (eu am folosit tava emailata de la aragaz), acoperita cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit timp de 20 de minute, sau pana se rumeneste. Se scoate prajitura din cuptor si se acopera cu bucatele de ciocolata. Se lasa sa se raceasca si se taie in forma de batoane. Batoanele se pastreaza intr-o cutie inchisa.
Pofta buna!
Imi place untul de arahide ,iar desertul tau este super!:)
RăspundețiȘtergereTe pup!
Arata atat de bine,mai ca as intinde mana dupa un baton!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Waw cat de bune trebuie sa fie.....!
RăspundețiȘtergereVreau si eu un baton, mic, mic....
Bravo tie .
Te tzuc Gabi !
Si eu vreau un baton...doua, trei ;) Arata tare bine, si sunt numai bune de mancat!
RăspundețiȘtergereArata tareeee bineeee!!!!!!
RăspundețiȘtergereWaw ce frumoase sunt. Sa stii ca astept reteta ta de Catifelin.
RăspundețiȘtergereVreau si eu un baton (macar unul :))))
RăspundețiȘtergereTe puuup
Grozava combinatie! Imi place! :)
RăspundețiȘtergeresuper delicioase! Ador untul de arahide in deserturi ;)
RăspundețiȘtergereTe imbratisez cu drag!
Multumesc frumos de comentarii!
RăspundețiȘtergere