Pagini
▼
marți, 31 ianuarie 2012
Tort cu vanilie si portocale
duminică, 29 ianuarie 2012
Tarte cu pui si nuci
Reteta din revista Country Woman.
Ingrediente:
1 lingura unt sau margarina,
1cana nuci,
1cana bucatele carne pui fiarta,
1/2 cana bucatele celery ( telina Apio cu tulpina mai carnoasa, din hipermarket ),
1 lingura cu varf maioneza,
1 lingura mustar,
4 linguri crema de branza,
1/4 lingurita sare,
1/2 lingurita nucsoara,
10-12 biscuiti, necopti.
Biscuiti:
300 g faina,
2 lingurite praf de copt,
1/2lingurita sare,
aprox.70g margarina,
180 ml lapte.
Mod de preparare:
Se topeste untul si se amesteca cu nucile. Se amesteca crema de branza cu maioneza, mustarul, sarea si nucsoara. Se adauga puiul, telina si nucile.
Se prepara biscuitii astfel: combina faina cu praful de copt si sarea, pune margarina si amesteca cu furculita, pana se faramiteaza. Pune si laptele si amesteca pana cand compozitia incepe sa se desprinda de vas. Framanta putin, apoi intinde foaie de 1cm grosime si taie cu o forma rotunda, mai mare, cat sa acopere forma de tarta (fundul si marginile). Pune biscuitii in hartiute de copt pt. tarte (sau unge si tapeteaza cu faina tava ). Umple fiecare biscuite cu crema de pui. Coace la foc potrivit timp de 12- 15 min, pana se rumenesc.
sâmbătă, 28 ianuarie 2012
Lamington bar cakes
Este un chec glazurat, cu cocos si umplut cu crema de unt, din rev. Australian food
Ingrediente blat: 150 g zahar,
70 ml apa,
125g unt,
1 lingurita esenta vanilie,
3 oua,
250 g faina,
1 lingurita praf de copt;
Glazura de cacao: 300 g zahar pudra,
50 g cacao,
80 ml lapte,
50 g cocos razuit;
Crema de vanilie: 70 ml apa,
100g zahar,
125g unt,
1 lingurita esenta vanilie;
putin gem pentru uns, eu am folosit dulceata de portocale.
Mod de preparare: Pune apa si zaharul intr-un vas, la foc mic, pana se topeste zaharul. Lasa sa se raceasca la temperatura camerei, fara sa amesteci.
Bate untul cu vanilia, adauga galbenusurile. Amesteca bine, apoi adauga putin cate putin din siropul de zahar. Adauga faina si amesteca din nou. Separat, bate albusurile spuma tare, apoi pune-le peste restul compozitiei, amestecand usor. Pune compozitia in doua tavi, mai mici, de chec ( 7cm/25cm ), acoperite cu hartie de copt. Coace la foc potrivit, timp de 30- 45min, sau pana se rumenesc usor. Lasa sa se raceasca.
Pt. glazura de cacao, se amesteca zahar pudra cu cacao si lapte, punand vasul intr-o oala cu apa fierbinte. Se amesteca pana se subtiaza, astfel incat sa se poata turna peste checurile reci. Se presara repede nuca de cocos. Se lasa sa se intareasca glazura, dupa care se taie o cavitate pe lungime, la mijlocul fiecarui chec, tinand cutitul inclinat la 45 grade. Se unge cavitatea cu gem ( eu am pus dulceata de portocale si grapefruit ), apoi se umple cu crema de unt.
Pt. crema de unt, se face din nou un sirop din apa si zahar, la foc mic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se bate untul cu vanilia, apoi se adauga putin cate putin din siropul de zahar. Se umple fiecare chec cu crema, dupa care se aseaza fasile de chec, inversandu-le pozitia ( cea din dreapta, se pune in stanga si invers ). Deasupra se mai pune putina crema si se orneaza cu fructe ( portocale, capsuni, dupa placere ). Se pastreaza la rece acoperite cu folie.
Pofta buna!
Ingrediente blat: 150 g zahar,
70 ml apa,
125g unt,
1 lingurita esenta vanilie,
3 oua,
250 g faina,
1 lingurita praf de copt;
Glazura de cacao: 300 g zahar pudra,
50 g cacao,
80 ml lapte,
50 g cocos razuit;
Crema de vanilie: 70 ml apa,
100g zahar,
125g unt,
1 lingurita esenta vanilie;
putin gem pentru uns, eu am folosit dulceata de portocale.
Mod de preparare: Pune apa si zaharul intr-un vas, la foc mic, pana se topeste zaharul. Lasa sa se raceasca la temperatura camerei, fara sa amesteci.
Bate untul cu vanilia, adauga galbenusurile. Amesteca bine, apoi adauga putin cate putin din siropul de zahar. Adauga faina si amesteca din nou. Separat, bate albusurile spuma tare, apoi pune-le peste restul compozitiei, amestecand usor. Pune compozitia in doua tavi, mai mici, de chec ( 7cm/25cm ), acoperite cu hartie de copt. Coace la foc potrivit, timp de 30- 45min, sau pana se rumenesc usor. Lasa sa se raceasca.
Pt. glazura de cacao, se amesteca zahar pudra cu cacao si lapte, punand vasul intr-o oala cu apa fierbinte. Se amesteca pana se subtiaza, astfel incat sa se poata turna peste checurile reci. Se presara repede nuca de cocos. Se lasa sa se intareasca glazura, dupa care se taie o cavitate pe lungime, la mijlocul fiecarui chec, tinand cutitul inclinat la 45 grade. Se unge cavitatea cu gem ( eu am pus dulceata de portocale si grapefruit ), apoi se umple cu crema de unt.
Pofta buna!
vineri, 27 ianuarie 2012
Garden Tomato Soup
Este o supa cu telina Apio, rosii, curry si piept de pui, bogata in legume, foarte gustoasa si consistenta. Telina Apio se poate inlocui si cu radacina de telina, taiata cubulete. Daca folositi curry care nu este iute puteti adauga pana la o lingurita, in schimb, pentru curry iute, puneti doar un sfert de lingurita, sau chiar mai putin, dupa cum va place.
Dupa reteta "Garden Tomato Soup" din revista "Country Woman".
joi, 26 ianuarie 2012
Fursecuri "Gandacei"
Cand se apropia cate o sarbatoare mare, mama obisnuia sa prepare aceste fursecuri bune, cu o zi sau doua inainte, pentru a fi bine fragezite in momentul servirii. Ii lua ceva timp, dar merita tot efortul. Abia asteptam sa le gust. Cel mai mult imi placea varful acela dat prin glazura de cacao si nuca macinata, dar si gemul de prune acrisor cu care erau lipite fursecurile completa bine gustul. Va invit sa le incercati cu incredere!
duminică, 22 ianuarie 2012
Dutch apple cake
Dupa reteta Dutch Apple Cake din rev. Country Woman, adica un chec pufos, foarte bun, cu aroma de vanilie si scortisoara, cu feliute de mere asezate vertical. Aveti nevoie, printre altele, de 3 sau 4 mere medii, 200 g unt sau margarina si 4 oua. Reteta este pentru o tava mai lata de chec, de dimensiuni: 22 cm/12 cm/7 cm.
Prajitura cu crema de cacao
Ingrediente blat:
5 ouă,
200 g zahăr,
200 g făină,
3 linguri de ulei,
1 linguriță amoniac stins cu zeamă de lămâie,
1 linguriță esență de rom.
Crema de cacao:
250 g unt sau margarină,
8 linguri de zahăr,
1 ou (se poate si fără),
3 linguri de cacao,
5 linguri nucă măcinată,
1 linguriță esență de rom.
Mod de preparare: Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul. Se bat gălbenușurile, se pune uleiul, esența de rom si o parte din albușuri. Se adaugă făina, în ploaie, treptat, si apoi amoniacul stins cu puțină zeamă de lămâie. La șfârșit se adaugă restul de albușuri si se amestecă ușor. Se pune compoziția într-o tavă dreptunghiulară (32/22 cm) acoperită cu hârtie de copt. Se coace la foc mic aprox. 40 min. Se lasă la rece, apoi se taie pe jumatate și se umple cu crema.
Se toarnă jumatate din cremă peste primul blat, se pune al doilea blat, apoi restul de cremă si deasupra se presară nucă măcinată.