Este o supa cu telina Apio, rosii, curry si piept de pui, bogata in legume, foarte gustoasa si consistenta. Telina Apio se poate inlocui si cu radacina de telina, taiata cubulete. Daca folositi curry care nu este iute puteti adauga pana la o lingurita, in schimb, pentru curry iute, puneti doar un sfert de lingurita, sau chiar mai putin, dupa cum va place.
Dupa reteta "Garden Tomato Soup" din revista "Country Woman".
Ingrediente:
un piept de pui, taiat cubulete,
1 cana bucatele telina Apio (celery),
1 ceapa medie, tocata,
1 morcov mediu, ras,
1 ardei gras verde, taiat cubulete
1 lingura cu varf unt sau margarina,
5-6 cani supa de pui,
4 cani rosii decojite si taiate (aprox. 7 rosii medii), sau o conserva de rosii de 800 g,
2 lingurite zahar,
1/4 lingurita curry,
1/2 lingurita sare,
1/8 lingurita piper,
1 lingura cu varf faina,
patrunjel verde, tocat.
Supa de pui am inlocuit-o cu: 200 ml lapte (se poate si fara lapte), 2 cuburi Knorr de pui, 5 cani de apa in care a fiert pieptul de pui.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Se taie carnea cubulete si se pune la fiert. Se taie ceapa, tulpinile de telina si ardeiul, bucatele si se calesc usor in unt, impreuna cu morcovul ras.
Se pun legumele intr-o oala incapatoare si peste ele se adauga 200 ml lapte, cuburile de pui si 5 cani de zeama in care a fiert puiul. Se fierb putin, se adauga rosiile taiate, zaharul, curry, piperul si sare dupa gust. Se fierb pana se patrund usor legumele, apoi se adauga carnea fiarta.
Faina se desface intr-o jumatate de cana de apa in care a fiert carnea si se toarna in oala. Se da intr-un clocot si se opreste focul. Se adauga patrunjelul tocat la sfarsit.
Hmmmmmm...asta chiar trebuie testata ! Minunata tre'sa fie, asa ca...la lucru cu mine !
RăspundețiȘtergereTe anunt cand e gata...