Pagini

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Lamington bar cakes

Este un chec glazurat, cu cocos si umplut cu crema de unt, din rev. Australian food
  Ingrediente blat: 150 g zahar,
                                  70 ml apa,
                                  125g unt,
                                  1 lingurita esenta vanilie,
                                  3 oua,
                                  250 g faina,
                                  1 lingurita praf de copt;                        
Glazura de cacao:  300 g zahar pudra,
                                        50 g cacao,
                                        80 ml lapte,
                                        50 g cocos razuit; 
Crema de vanilie: 70 ml apa,
                                 100g zahar,
                                 125g unt,
                                 1 lingurita esenta vanilie;
                          putin gem pentru uns, eu am folosit dulceata de portocale.
 Mod de preparare: Pune apa si zaharul intr-un vas, la foc mic, pana se topeste zaharul. Lasa sa se raceasca la temperatura camerei, fara sa amesteci.
  Bate untul cu vanilia, adauga galbenusurile. Amesteca bine, apoi adauga putin cate putin din siropul de zahar. Adauga faina si amesteca din nou. Separat, bate albusurile spuma tare, apoi pune-le peste restul compozitiei, amestecand usor. Pune compozitia in doua tavi, mai mici, de chec ( 7cm/25cm ), acoperite cu hartie de copt. Coace la foc potrivit, timp de 30- 45min, sau pana se rumenesc usor. Lasa sa se raceasca.
   Pt. glazura de cacao, se amesteca zahar  pudra cu cacao si lapte, punand vasul intr-o oala cu apa fierbinte.  Se amesteca pana se subtiaza, astfel incat sa se poata turna peste checurile reci. Se presara repede nuca de cocos. Se lasa sa se intareasca  glazura, dupa care se taie o cavitate pe lungime, la mijlocul fiecarui chec, tinand cutitul inclinat la 45 grade. Se unge cavitatea cu gem ( eu am pus dulceata de portocale si grapefruit ), apoi se umple cu crema de unt.
  Pt. crema de unt, se face din nou un sirop din apa si zahar, la foc mic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se bate untul cu vanilia, apoi se adauga putin cate putin din siropul de zahar. Se umple fiecare chec cu crema, dupa care se aseaza fasile de chec, inversandu-le pozitia ( cea din dreapta, se pune in stanga si invers ). Deasupra se mai pune putina crema si se orneaza cu fructe (  portocale, capsuni, dupa placere ). Se pastreaza la rece acoperite cu folie.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu