Ingrediente blat:
5 ouă,
200 g zahăr,
200 g făină,
3 linguri de ulei,
1 linguriță amoniac stins cu zeamă de lămâie,
1 linguriță esență de rom.
Crema de cacao:
250 g unt sau margarină,
8 linguri de zahăr,
1 ou (se poate si fără),
3 linguri de cacao,
5 linguri nucă măcinată,
1 linguriță esență de rom.
Mod de preparare: Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul. Se bat gălbenușurile, se pune uleiul, esența de rom si o parte din albușuri. Se adaugă făina, în ploaie, treptat, si apoi amoniacul stins cu puțină zeamă de lămâie. La șfârșit se adaugă restul de albușuri si se amestecă ușor. Se pune compoziția într-o tavă dreptunghiulară (32/22 cm) acoperită cu hârtie de copt. Se coace la foc mic aprox. 40 min. Se lasă la rece, apoi se taie pe jumatate și se umple cu crema.
Se toarnă jumatate din cremă peste primul blat, se pune al doilea blat, apoi restul de cremă si deasupra se presară nucă măcinată.
excelenta reteta,prajitura a iesit ff buna,o recomand tuturor,simpla,gustoasa,rapida si aspectuoasa!!!multumesc pt postarea retetei!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergere