Pagini

vineri, 24 iulie 2020

Dulceață de caise

Aromată, dulce - acrișoară, cu o culoare frumoasă, dulceața de caise este printre cele mai bune dulcețuri încercate de mine. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi în multe rețete de prăjituri cu blat sau foi și se potrivește bine cu clătitele, fie ele românești sau americane. Se prepară ușor și repede.

Ingrediente:
3 kg caise  (le-am cântărit după ce le-am scos sâmburii),
zeama de la o lămâie,
3 kg zahăr.
Mod de preparare:
Se spală caisele, se înlătură sâmburii, se taie caisele în sferturi și se pun într-o oală încăpătoare. Se fierb la foc mic, aproximativ 30 de minute, timp în care se amestecă constant, să nu se lipească de oală.
 După ce și-au lăsat un pic de zeamă, se adaugă sucul de lămâie și zahărul, tot odată, se amestecă ușor. Se înlătură spuma și se continuă fierberea, timp de aproximativ 45 minute, până se leagă. Se încearcă dulceața pe o farfurie, să devină lipicioasă.
  Se toarnă dulceața fierbinte  în borcane care se închid bine cu capace și se sterilizează timp de 15 - 20 minute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu