Pagini
▼
vineri, 9 martie 2012
Triunghiuri cu pate si ciuperci
Este un aperitiv din foi de placinta subtiri, cu umplutura de ciupercute, pate de ficat, smantana acrisoara, pesmet, ou si unt. Triunghiurile pot fi preparate din timp si pastrate (necoapte) la congelator chiar si 2 luni de zile. Inainte de coacere se lasa la dezghetat. Se consuma atat calde cat si reci, langa legumele preferate.
Dupa reteta Mushroom Pate Triangles revista Australian food.
Ingrediente: 400g foi de placinta (14 foi subtiri)
200 g unt,
200 g ciupercute, taiate,
100 g pate de ficat,
1 cana pesmet,
2 linguri smantana acrisoara (sau Sana),
1 ou, batut usor,
2 linguri patrunjel verde, tocat (sau uscat),
1 lingurita sare, optional.
Mod de preparare: Se calesc ciupercile in putin unt, cateva minute. Se pun intr-un bol, se adauga pate de ficat si se amesteca usor. Se adauga si pesmetul, impreuna cu smantana, oul batut usor si patrunjelul tocat.Restul de unt se topeste la foc mic. Se ia o foaie si se unge cu unt, se impatureste pe jumatate, se taie 2 fasii dreptunghiulare, se ung din nou cu unt topit. Pe capatul fasiei se pune o lingurita cu varf din compozitia cu ciuperci. Se acopera umplutura formand un triunghi si se impatureste astfel pana se termina fasia. Deasupra se unge din nou cu unt. Se lucreaza cu cate o foaie, restul de foi tinandu-se acoperite, sa nu se usuce. Se pun triunghiurile intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se coc la foc potrivit timp de 10 min, sau pana se rumenesc usor. Ies 28 de bucati.
Se pot pastra la congelator in tava, in stare cruda, inchise ermetic, chiar si 2 luni; se lasa sa se dezghete inainte de coacere.
Pofta buna!
vaaaaai, imi plac foarte mult aceste triunghiuri...ce-i drept eu n-am facut niciodata, dar am mancat ca si aperitiv la un restaurant...f bune!
RăspundețiȘtergerepup!
Multumesc frumos pt. comentariu, Angela!
RăspundețiȘtergere