Pagini

marți, 25 februarie 2014

Tarta cu afine si branza Mascarpone


Este o tarta delicioasa, formata dintr-o crusta de biscuiti zdrobiti amestecati cu unt topit, umpluta cu branza Mascarpone batuta cu zahar si oua, peste care se toarna o budinca de afine si se orneaza cu frisca.
Adaptare dupa reteta Blueberry Cheesecake Desert din cartea M. Country - Style Recipes.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de "Stefy harnicuta".

Ingrediente crusta:
250 g biscuiti zdrobiti,
3 linguri zahar,
125 g unt topit (sau margarina).
Umplutura:
250 g branza Mascarpone,
125 g zahar,
2 oua, batute.
Budinca de afine:
125 g afine congelate,
5 linguri zahar,
3 linguri amidon dizolvat in 60 ml apa,
125 ml  apa;
100 ml frisca lichida, pentru ornat.
Mod de preparare:
Se pun biscuitii intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Se pun biscuitii zdrobiti intr-un vas si se amesteca cu zaharul. Se topeste untul la foc mic si se toarna peste biscuiti. Se amesteca usor.

Se pun biscuitii intr-o tava cu diametrul de 22,5 cm acoperita cu folie de aluminiu, unsa, si se preseaza bine pe fundul tavii.
Branza se amesteca cu zaharul si ouale batute, apoi se toarna peste crusta de biscuiti. Se pune tava la cuptor la foc mediu (180 grade Celsius), timp de 15 - 20 minute. Se lasa sa se raceasca.
Se pun afinele intr-o craticioara, la foc mic, se adauga apa,zaharul si amidonul dizolvat. Se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa, amestecand mereu.
 
Budinca de afine se toarna calduta peste tarta rece. Se pune la frigider sa se intareasca. Se orneaza cu frisca batuta.
 Pofta buna!


6 comentarii: