Pagini

marți, 11 februarie 2014

Chec cu banane si ovaz

Daca v-au ramas niste banane pe care nu le mai mananca nimeni pentru ca s-au innegrit putin, nu le aruncati. Iata ce puteti face cu ele: zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu putin ovaz, faina, lapte, oua, margarina, zahar, mai adaugati si o mana de stafide, turnati totul intr-o tava dreptunghiulara medie si dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Veti obtine un desert bun si aromat, numai bun sa "insoteasca" o ceasca de cafea sau o cana cu lapte!
  Dupa reteta Banana Oatmeal Bread din cartea M.Country-Style Recipes & Kitchen Secrets.

Ingrediente:
125 g margarina,
1 cana zahar,
2 oua,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1 cana faina,
1 cana fulgi fini de ovaz,
1 lingurita bicarbonat de sodiu (Dr. Oetker),
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita scortisoara,
1 si 1/2 cani piure de banane (3 banane medii),
1/4 cana lapte,
1/2 cana stafide.
Cana folosita pentru masurarea ingredientelor este masura americana 1 cup = 250 ml.
Mod de preparare:
  Se amesteca faina cernuta cu ovazul, bicarbonatul, sarea si scortisoara. Separat se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale si vanilia.

   Se adauga din compozitia cu faina peste margarina, alternativ cu laptele si bananele zdrobite. Se amesteca bine, se adauga si stafidele, apoi se toarna compozitia intr-o tava medie de chec (22,5 cm / 12,5 cm), imbracata cu hartie de copt unsa putin.
  Se pune tava la cuptor la foc mediu (180 grade Celsius), timp de 50 - 60 de minute, pana cand checul se rumeneste frumos.
    Pofta buna!



6 comentarii:

  1. O sa incerc si eu aceasta reteta, sigur fiica mea o va savura cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place grozav cum a iesit checul asta. As servi cu placere o feliuta la o gustarica. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Un desert simplu si bun, intr-adevar! Va multumesc pentru comentarii, fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am facut si eu, dar fara ovaz! Bun de tot!! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Este exact pe gustul meu acest chec!

    RăspundețiȘtergere