Pagini

marți, 17 decembrie 2013

Turta dulce cu miere si zahar brun

Abia asteptam momentul potrivit sa incerc o noua reteta de turta dulce! De data aceasta am folosit miere de albine si zahar brun, scortisoara, vanilie si ghimbir, iar la taiat in forme si la ornat am avut ajutoare mai multe perechi de manute!:))) Asadar, treaba a mers foarte repede si cu buna dispozitie, ca si cum am fi fost intr-un atelier de turta dulce!
Si pentru ca in jurul Kadiei se strang luna aceasta multe preparate cu scortisoara in cadrul provocarii Dulce Romanie, am sa merg si eu cu reteta aceasta.

Ingrediente:
200 g miere
250 g zahar brun,
200 g margarina,
750 g - 800 g faina,
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie,
1 lingurita scortisoara,
1/2 lingurita ghimbir,
un ou,
Glazura:
un albus de ou,
aprox. 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
bombonele pentru ornat.
Mod de preparare:
  Se incalzeste mierea intr-un vas, pe baie marina, fara a o fierbe! Se bate margarina cu zaharul si se adauga mierea calda. Se cerne faina si se adauga treptat peste compozitia cu margarina, impreuna cu scortisoara, praful de ghimbir si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se pune compozitia la frigider pentru o ora, doua sau se lasa peste noapte, sa se intareasca. Se intinde foaie (nu prea groasa) pe masa de lucru si se taie in diferite forme (eventual mai presarati putina faina, sa nu se lipeasca foaia de masa). Se asaza formele taiate pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se coc la foc mic spre mediu, timp de 10 - 15 minute, pana se rumenesc usor (sa ramana inca moi la atingere). Se lasa sa se raceasca si apoi se orneaza cu glazura si bombonele.

  Pentru glazura, se bate usor albusul cu o furculita si se adauga zaharul pudra, treptat, pana se obtine consistenta dorita. Se pune glazura intr-o punga de plastic mica, taiata putin intr-un colt si se orneaza prajiturelele.

Si din nou cateva poze pentru matusa Angi...de care ne este tare dor!!!

9 comentarii: