Sunt niste chiftelute din cartofi cu unt, ceapa, pesmet si patrunjel, care pot fi consumate atat calde cat si reci alaturi de o salata de orice fel. Am gasit aceasta reteta in bucataria Irinei si m-am alaturat si eu celor care au incercat-o. Iata mai jos dovada! Fie ca le numim parjoale, ca in zona Moldovei (probabil denumirea vine de la faptul ca se prajesc in ulei bine incins), fie ca le numim chiftelute, sunt destul de bune, chiar daca nu contin carne.
800 g cartofi,
50 g margarina (sau unt),
150 g pesmet,
o ceapa medie,
3 lingurite sare (sau dupa gust),
piper,
patrunjel,
ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb cu tot cu coaja. Dupa ce s-au patruns, se scrurg de apa si se curata de coaja. Cat sunt inca fierbinti se paseaza cu un robot de bucatarie sau manual. Se adauga margarina si sarea si se amesteca bine. Se pune si ceapa tocata, pesmetul, piperul si patrunjelul. Se obtine o pasta consistenta si lipicioasa.
Se umezesc palmele intr-un bol cu apa, se ia cate putin din pasta si se modeleaza chiftelute de marime potrivita, care se asaza pe o suprafata acoperita cu hartie de copt.
Se incinge bine uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc chiftelutele pe ambele parti , pana se rumenesc frumos. Se scot pe o hartie absorbanta.
Se consuma atat calde, cat si reci, alaturi de o salata de orice fel.
Pofta buna!
Foarte bune! Eu prefer chiftelele de cartofi in locul celor din carne.
RăspundețiȘtergereDa, chiar au fost bune. Multumesc, Cristina!
ȘtergereGabi au iesit minunat! Iti multumesc ca ai dat curs provocarii.
RăspundețiȘtergereBucuria e de partea mea, am incercat o reteta noua! Multumesc, Irina!
ȘtergereDa,sunt super bune!
RăspundețiȘtergereGrozave chiftelutzele!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine ti-au iesit, am facut si eu reteta si stiu cat sunt de bune, te pup :*
RăspundețiȘtergere