Pagini

marți, 27 august 2013

Rosii umplute cu sufleu de branza

Iata o gustare usoara cu care ii puteti surprinde pe cei dragi, intr-o dimineata tarzie, sau in orice alt moment al zilei. Rosiile pot fi pregatite chiar si cu 12 ore inainte de servire, la fel si umplutura de branza, exceptand spuma de albusuri cu care se amesteca umplutura.
   Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie gazduita de Diana de la Disturbingly Delicious.
Dupa reteta Cheese souffle in tomatoes din revista Australian food.


Ingrediente:
8 rosii medii,
30 g unt,
1 lingura faina,
2/3 cana lapte,
2 oua, separate,
3/4 cana branza telemea rasa (tasty cheese, in original),
2 linguri parmezan ras
frunze de chives, optional.
Cana folosita pentru masurarea ingredientelor este masura americana 1 cup =250 ml.
Mod de preparare:
  Se taie partea de deasupra de la rosii si se scobesc cu o lingurita; se pastreaza pulpa de rosii pentru o alta intrebuintare (un sos de rosii, sau o ciorba). Se pun rosiile sa se scurga pe o hartie absorbanta.
  Se topeste untul intr-o tigaie de teflon, se adauga faina si se amesteca, se lasa pe foc timp de 1 minut, apoi se adauga laptele treptat si se fierbe pana se ingroasa.
  Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile batute usor, branza rasa si jumatate din parmezan.
Se bat albusurile spuma tare si se pune cate putin din compozitia cu branza peste albusuri, amestecand usor.
Se umplu rosiile cu amestecul de branza si ou, iar deasupra se presara restul de parmezan ras. Optional, se aduga frunze de chives.
  Se pun rosiile la cuptor, la foc moderat, timp de 15 - 20 minute, pana se rumeneste putin branza de deasupra. Se servesc imediat.
Pofta buna!


10 comentarii:

  1. Wow ce bunatate! Cred ca se topeste in gura...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta reteta si daca vorbim de rosii si branza nu poate sa nu imi placa. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine si ai trimis reteta la parada!

    RăspundețiȘtergere
  3. O gustare usoara , dar de mare efect, un adevarat rasfat !
    O toamna lunga si frumoasa sa ai.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare faine-s si bune! Iar momentul ala cand te arzi la limba mancand bunatati e priceless!! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place reteta, un deliciu. Am cam tot ce imi trebuie asa ca am sa ma apuc de treaba

    RăspundețiȘtergere

  6. Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html
    :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa pot veni si eu cu ceva la parada ta. Am ceva probleme cu calculatorul...

      Ștergere
  7. Va multumesc turturor pentru comentarii!

    RăspundețiȘtergere