Pagini

marți, 30 iulie 2013

Mexican fruit cake

Este o prajitura cu ananas, nuci si glazura din crema de branza, usor de preparat si foarte buna! Se aseamana cu prajitura cu cocktail de fructe, dar parca e mai gustoasa datorita nucilor si a cremei de branza. Reteta o am de multa vreme dintr-o veche carte de bucate americana. Am taiat putin din zahar, atat la blat cat si la glazura.Chiar si asa, prajitura a iesit destul de dulce. Se potriveste foarte bine langa o cana de cafea neindulcita.





Ingrediente blat:
2 cani faina,
2 lingurite bicarbonat de sodiu (Dr. Oetker),
1 compot ananas, bucati, (400 g)
2 cani nuci, rupte bucati,
1 si 1/2 cani zahar zahar (daca compotul este dulce),
Glazura:
1 cana crema de branza (eu am folosit crema de branza cu smantana Almette),
125 g unt (sau margarina),
1 cana zahar pudra cu aroma de vanilie.
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare blat: 
  Se amesteca faina cu zaharul si bicarbonatul, se adauga compotul de ananas cu tot cu lichid, ouale batute usor si la sfarsit nucile. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara de 32,5 cm/22,5cm, acoperita cu hartie de copt, unsa usor. Se coace la foc potrivit timp de 30-35 minute, pana se rumeneste bine.
  Pentru glazura se bate crema de branza cu untul si zaharul pudra si se intinde uniform peste prajitura fierbinte, gata scoasa din cuptor.
 
   Pofta buna!                                                                                                                                                                                          

5 comentarii:

  1. Gabi arata minunat prajitura. Imi place mult combinatia nuci + ananas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am voie nici macar sa ma uit la o asemenea bunatate, dar virtual sigur nu ingrasa..., iar in fata nucilor, nu rezist. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si nuci si fructe, o nebunie!!! Mexicana asta cred ca a facut senzatie, nu-i asa? ;-) puup

    RăspundețiȘtergere