Pagini

vineri, 19 iulie 2013

Ecleruri cu crema de vanilie si ciocolata

Reteta o am de multa vreme, dar abia acum am incercat-o pentru prima data. Aluatul creste foarte frumos, chiar daca nu contine praf de copt. In original eclerurile se umpleau cu o crema fiarta la foc mic, din oua, lapte si zahar, dar eu am inlocuit-o cu o crema de vanilie si unt, asemanatoare cu cea de la prajitura cu mere, vanilie si caramel.




Ingrediente aluat:
o cana ulei (300 ml),
o cana apa (300 ml),
o cana faina (200 g faina),
6 oua mari.
Crema:
200 g zahar,
6 linguri faina,
350 ml lapte,
un ou,
125 g unt,
o lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
o lingurita esenta vanilie.
Pentru prepararea cremei se procedeaza la fel ca la prajitura cu vanilie si caramel
Glazura de ciocolata:
o lingura unt,
3 linguri cacao,
50 g ciocolata amaruie,
o lingura zahar pudra.
Se topeste untul, se adauga cacao si se amesteca bine. Se adauga si ciocolata rupta bucatele si zaharul pudra, se amesteca pana se omogenizeaza.
Mod de preparare ecleruri:
  Se amesteca uleiul cu apa intr-o craticioara si se dau intr-un clocot. Se ia craticioara de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
  Dupa racire se adauga ouale, unul cate unul, amestecand mereu pana se obtine un aluat moale, ca la chec. Se pun gramajoare cu o lingura, in tava acoperita cu hartie de copt.
  Se coc la foc potrivit timp de 25 - 30 minute, in cuptorul incalzit in prealabil.
 Se lasa sa se raceasca, apoi se desfac pe orizontala cu un cutit bine ascutit, lasand o parte netaiata. Se umplu cu crema de vanilie, se suprapun partile si deasupra se toarna glazura de ciocolata. Daca doriti puteti presara putina nuca de cocos peste glazura, pentru decor.
Pofta buna!

8 comentarii:

  1. La niste ecleruri pofteam si eu acum, dar cu inghetata! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-ar merge vreo doua, linga cafeluta mea... yamiii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare-mi mai plac eclerurile astea !
    Dar...au un mare bai: se termina prea repede din farfurie !!!
    Sambata rodnica in bucatarie , sa ai, draga mea. Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este,dispar repede!:)
    Eu fac ca NIgella,ascund cateva prin fundul frigiderului!:))

    Pupici lipiciosi!

    RăspundețiȘtergere