Pagini

luni, 10 iunie 2013

Cartofi copti cu ciuperci


Sub ce forma sa mai mancam cartofii astazi? Iata ce reteta buna am descoperit la Chefa pe blog: cartofi stropiti cu ulei de masline, condimentati cu boia si ghimbir, copti la cuptor in jur de 25 de minute, amestecati apoi cu ciuperci albe, calite intr-o lingura de ulei si stinse cu putin otet balsamic.              Reteta este de fapt cu cartofi dulci, dar merg si cartofii obisnuiti.

Ingrediente:
4 cartofi dulci,
10 ciuperci albe,
2 lingurite boia dulce,
1 lingurita ghimbir,
3 linguri ulei de masline,
2 linguri otet balsamic,
1 lingurita seminte de susan,
sare si piper dupa gust,
patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie felii mai groase, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu boia dulce, ghimbir, sare si piper. Se asaza pe o tava acoperita cu folie de aluminiu si se pun la cuptor, la foc moderat timp de 20-25 de minute.
  Ciupercile se spala, se taie in bucati mari si se calesc putin intr-o lingura de ulei, intr-o tigaie de teflon. Se toarna si otetul, se presara semintele de susan si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
 Se amesteca cartofii cu ciupercile intr-un vas si se presara patrunjel verde pe deasupra.
Cartofii dulci, crocanti si aromati se potrivesc bine cu ciupercutele un pic acrisoare. Se consuma imediat, pana nu se racesc!
Pofta buna!

5 comentarii: