Pagini

sâmbătă, 8 iunie 2013

Biscuiti cu unt

Era o "vorba" cu Stefan cel Mare si razesii lui, pe campul de lupta, contra turcilor. Acesta striga: "Inaintati!", si razesii raspundeau in cor: "Inaintam, Maria Ta!", "Atacati!", razesii:"Atacam, Maria Ta!", apoi Stefan zareste un pachet de biscuiti langa un copac si zice: "Biscuiti!". Razesii raspund: "Biscuim, Maria Ta!"
  Asa si eu, ce ziceti, biscuim din nou azi? De data aceasta biscuitii sunt cu unt si in doua culori. Si frumosi si gustosi, numai buni de pus in pachetel la scoala, sau la gradinita, sau de rontait dimineata, la cafea!


Ingrediente:
1 cana zahar pudra,
200 g unt, moale,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/2 lingurita esenta de migdale,
1 ou,
1 lingura smantana (sau iaurt),
2 si 1/3 cani faina,
1/2 lingurita bicarbonat,
1 lingura cacao,
inca 1 lingura de faina.
Pentru masurarea ingredientelor am folosit masura americana 1 cup = 1 cana de 250 ml, vezi echivalenta in grame aici.
Mod de preparare:
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul, esentele si smantana. Treptat, se adauga faina cernuta si bicarbonatul. Se imparte compozitia in doua parti egale, intr-una se adauga o lingura de cacao, iar in cealalta inca o lingura de faina. Se pun diferite forme din cele doua compozitii, pe o  tava intinsa, acoperita cu hartie de copt, folosind o seringa de ornat torturi. Se coc la foc moderat, timp de 7-8 minute, pana se rumenesc usor pe margini.
Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Ies in jur de 37 biscuiti.
Foarte buni la cafeaua de dimineata!
Pofta buna si ... o dimineata senina, va doresc!

6 comentarii: