Pagini

marți, 21 mai 2013

Chiftelute cu carne si spanac

"Nu stiu altii cum sunt...", dar mie imi place verdeata in chiftele, motiv pentru care am incercat si aceasta reteta cu spanac, patrunjel verde si carne de porc. Chiftelele se pot praji in ulei, sau se pot coace pe o tava unsa, la cuptor, la foc mare, pentru 20 de minute. Se pot servi ca atare, cu rosii si alte legume, sau impreuna cu paste fainoase fierte, sos de rosii si branza preferata rasa, pe deasupra.




Ingrediente:
250 g spanac congelat, stors de apa,
2 oua,
1 cana pesmet,
1 ceapa medie,
2 catei de usturoi,
1 lingurita sare,
piper, dupa gust,
400 g carne de porc, tocata (sau curcan),
patrunjel verde, tocat marunt.
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa, usturoiul, verdeata si se amesteca cu restul ingredientelor. Se formeaza bile din aluat si se prajesc in ulei, pe ambele parti, pana se rumenesc usor. Se scot pe hartie absorbanta, sa se scurga de ulei. Chiftelele se pot coace si in cuptor, neacoperite, asezate pe o tava unsa, la foc mare, timp de aproximativ 20 de minute. Le puteti servi ca atare, alaturi de rosii si alte legume, sau ...
 le puteti fierbe 2 minute in sos de rosii si sa le serviti peste paste fainoase fierte, cu branza rasa pe deasupra.
Sunt bune in ambele variante!
Pofta buna!

9 comentarii: