Pagini

miercuri, 24 aprilie 2013

Tarta cu piersici

Iata si cea de a doua tarta pregatita pentru Provocarea Dulce Romanie, dupa tema propusa de Magda Alina de la Cat's kitchen. Este o tarta cu piersici, iar foaia este aceeasi cu cea de la tarta cu ovaz si nuci. Dintre cele doua, aceasta, fiind cu fructe, s-a terminat prima, cum era de asteptat! Si asa, ca o prezentare, avem: foaie frageda fara zahar, umplutura dulce acrisoara cu piersici si deasupra o crusta din margarina, ou, zahar, putina faina si nucsoara. Foarte buna! Se pot folosi piersici din compot, dar si piersici proaspete la care se mai adauga putin zahar.
  Dupa reteta Fresh Peach Pie din M. Country-Style Recipes.


Ingrediente:
o foaie rotunda de placinta, necoapta (vezi reteta aici),
3 cani felii de piersici proaspete (sau 1 compot mare de 800 g  piersici feliate),
1 ou, batut usor,
80 g margarina topita,
1 cana zahar (reduceti la 1/2 cana zahar daca folositi fructe din compot),
1/3 cana faina,
1/2 lingurita nucsoara.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: 
Acoperiti cu foaia o tava cu diametrul de  21,5 - 22 cm, unsa usor, lasati o margine de cativa centimetri  sa atarne de jur imprejur, pe care sa o intoarceti la sfarsit, peste umplutura. Apasati usor cu degetele, sa iasa aerul de sub foaie si intepati usor, din loc in loc, cu furculita. Daca doriti puteti decupa cateva forme din surplusul de aluat pe care sa le puneti deasupra.
Amestecati oul, batut usor, cu margarina topita (sa nu fie fierbinte!), zaharul, faina si nucsoara.
 Puneti feliile de piersici in tava, peste foaie.Turnati compozitia cu ou si margarina peste piersici. Intoarceti marginea lasata peste umplutura si in centru asezati formele decupate.
Coaceti la foc mediu timp de aproximativ 45 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se raceasca in tava 3-4 minute, desprindeti usor de pe margini cu un cutit cu lama subtire si scoateti tarta din tava. Este buna si calda si rece, daca doriti puteti servi cu putina frisca deasupra.
Pofta buna!

11 comentarii:

  1. Vaiiiii,ce as papa si eu!!!!!!!pupp!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-as mai manca si eu o felieee...si as fi pus si niste migdale ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  3. Din nou ai facut o tarta delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata , iar cu piersici e super delicioasa !!!!
    Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Waw....minunat arata !
    Pot sa vin si eu la o feliuta delicioasa ?
    Weekend linistit sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  7. Hristos a inviat!!!Pe unde esti draga Gabriela?????Sper ca totu-i bine!!!!Te pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aici sunt, dar nu prea am mai avut timp de blogarit! Va multumesc pentru vizite.

    RăspundețiȘtergere