Pagini

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Tarta cu ovaz si nuci

  Pentru ca luna aceasta este mare petrecere cu tarte rustice, ciuperci si leurda la Magda Adina - Cat's kitchen, in cadrul Provocarii Dulce Romanie si pentru ca imi plac foarte mult tartele, nu aveam cum sa lipsesc de la asa un eveniment! Iata si prima reteta cu care particip: este vorba despre o tarta cu aroma de artar si vanilie, cu foaie frageda si umplutura din oua, zahar brun,  sirop de porumb, fulgi fini de ovaz, fulgi de cocos si nuci. Un pic mai neobisnuita, dar tare buna!
Dupa reteta Oatmeal Pie din M.Country-Style Recipes.



Ingrediente foaie:
2 cani faina,
1/2 lingurita sare,
80 g margarina, rece,
2 linguri lapte,
2 linguri apa,
1 si 1/2 linguri ulei.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Cantitatile sunt pentru doua tarte cu diametrul de 21-22 cm. Puteti pastra o portie la congelator, sau puteti reduce cantitatile la jumatate pentru o singura foaie.
Mod de preparare foaie:
Cerneti faina, adaugati margarina rece, taiata felii, amestecati cu o furculita pana se faramiteaza. Adaugati laptele, apa si uleiul. Strangeti compozitia cu mana, fara sa framantati prea mult si intindeti o foaie cu care acoperiti tava de tarta (eventual, ungeti putin tava). Apasati usor cu degetele, sa iasa aerul de sub foaie si intepati putin cu furculita, din loc in loc. Lasati foaia la frigider si preparati umplutura cu ovaz.





Ingrediente umplutura:

3 oua,
1/2 cana zahar alb,
1/2 cana zahar brun,
2 linguri margarina, topita,
1/2 cana sirop de porumb (light corn syrup - puteti inlocui cu 2 linguri miere),
1/2 cana apa,
1/8 lingurita pudra de vanilie de Bourbon,
1/2 lingurita sare,
2/3 cana fulgi de cocos,
2/3 cana fulgi fini de ovaz,
1/2 cana nuci, bucati mari.

Mod de preparare:
Bateti ouale bine, adaugati zaharul alb si zaharul brun, treptat. Turnati apa, siropul si margarina topita, amestecand usor.
Puneti vanilia, sarea, fulgii de cocos, ovazul si nucile si amestecati din nou.
Turnati compozitia cu ovaz peste foaie, in tava. Inlaturati marginile care atarna peste tava si dati o forma cu degetele, de jur imprejur. Coaceti la foc mediu timp de 10 minute, dupa care reduceti putin focul si mai coaceti inca 35 de minute, pana cand tarta se rumeneste frumos.
  Lasati sa se raceasca timp de 5 minute, apoi scoateti tarta din tava.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-au placut provocarile mele si-ti multumesc ptr reteta trimisa !! Chiar este deosebita !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai Gabi draga ce bunatate ai tu aici !
    Cum mie imi plat toate taratele si fulgii, mai ales cei de ovaz ca sunt tare sanatosi....as vrea si eu o feliuta, daca a mai ramas....
    Te tzuc cu drag si duminica relaxanta in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru comentarii, fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place,sanatoasa si gustoasa!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere