Pagini

joi, 14 februarie 2013

Tort "Valentine" cu visine si crema de frisca

Iata o reteta pe care am incercat-o cu ceva vreme in urma, dar nu am apucat sa o postez pana acum.
 Este  un tort cu aroma de vanilie si migdale, cu blat de cacao, crema de frisca, vanilie si cacao si budinca de visine Blatul se poate coace in tavi in forma de inima, sau in tavi rotunde cu diametrul de 22,5 cm.
Dupa reteta Chocolate Cherry Valentine Cake Torte din cartea M.Country-Style Recipes.


 

Ingrediente blat:
1 si 3/4 cani faina,
1 si 1/4 cani zahar,
1/2 cana cacao,
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita sare,
1/2 cana ulei,
1 cana lapte batut sau lapte acru mai gros,
2 galbenusuri,
1 lingurita esenta vanilie( eu am pus 1/8 lingurita pudra de vanilie Bourbon),
2 albusuri,
1/4 cana zahar.
Crema de frisca cu vanilie:
1 cana frisca lichida,
2 linguri zahar,
1 lingurita vanilie.
Crema de frisca cu cacao:
1 cana frisca lichida,
1/2 cana zahar,
1/4 cana cacao.
Budinca de visine:
1 cana umplutura pentru placinta cu visine pe care eu am inlocuit-o cu:
visine fara samburi dintr-un compot de 800 g (puteti folosi visine proaspete, sau congelate),
1/2 cana zeama de compot (sau apa),
1/2 cana zahar,
3 linguri de amidon dizolvat intr-un sfert de cana zeama de compot (sau apa),
1/4 lingurita esenta de migdale (daca folositi fiola, puneti doar 2 picaturi de esenta).
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare blat: se amesteca faina cernuta cu zaharul, bicarbonatul, pudra de cacao si sarea. Se adauga uleiul, laptele acru, galbenusurile si vanilia si se bat cu mixerul. Albusurile se bat spuma si se adauga 1/4 cana zahar, treptat, apoi se pun peste compozitia cu galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura. Se ung si se tapeteaza cu faina 2 tavi in forma de inima, sau rotunde cu diametrul de 22,5 cm (eu am avut de 21 cm, de aceea mi-a iesit blatul putin mai inalt). Se toarna compozitia in mod egal in cele 2 tavi. Se coc la foc potrivit timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca in tava 5 minute, dupa care se desprinde usor de margini cu un cutit cu lama subtire si se scoate blatul pe un gratar sa se raceasca complet.
Crema de frisca cu vanilie se prepara astfel: se bat impreuna frisca, zaharul si vanilia pana se obtine o spuma tare.
Crema de frisca cu cacao se prepara astfel: se bat impreuna frisca, zaharul si pudra de cacao pana se obtine o spuma tare.
Asamblare tort: se aseaza primul blat pe un platou, se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine si se acopera cu un strat de crema de frisca cu vanilie. Se pune cel de al doilea blat si se insiropeaza. Se imbraca tortul pe lateral cu crema de cacao si se face o bordura la baza tortului de jur imprejur, tot din crema de cacao. Deasupra se toarna budinca de visine, lasand o fasie de 2,5 cm pe marginea tortului, neacoperita. Se umple fasia cu crema de frisca cu vanilie, ramasa.
Pentru budinca de visine se procedeaza astfel: Se pun visinele impreuna cu zeama de compot, zaharul, si amidonul dizolvat in 1/4 cana zeama compot, intr-un vas la foc mic. Se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.
Se pune la rece inainte de servire.

Pofta buna!




6 comentarii:

  1. Ingredientele sint pe placul meu, iar feliuta din prezentare e pentru mine, da ?! Pupici si... sa fii iubita, ca dulce esti !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragutica,nu-ti linistesti manutele deloc!:)
    Mi-as infige si eu lingurita in tortul tau!:))

    P.S: Curry la plic,din comert, nu este f. iute!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos este, si ce bun. Imi plac visinele in deserturi, mai ales daca au si ceva ciocolata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce deliciu!!!!imi place combinatia de visine si ciocolata!!!!yamiii!!puppp!!!

    RăspundețiȘtergere