Pagini

miercuri, 13 februarie 2013

Biscuiti cu marshmallow si ciocolata

Va plac bezelele? Dar bicuitii? Ce ati zice sa le punem impreuna si sa le cufundam intr-o glazura de ciocolata? Am vazut niste prajiturele asemanatoare cu marshmallow in forma de inimioare, lipite pe un strat de biscuiti faramati amestecati cu unt topit si mi-a placut tare mult ideea. Intrucat nu am gasit bezele in forma de inimioara m-am gandit sa prepar ceva asemanator folosindu-ma de cele gasite in magazin, pe care sa le topesc si sa le amestec cu frisca lichida, lapte, picaturi de ciocolata roz si gelatina. Am ales ca baza niste biscuiti fara praf de copt, care sa ramana plati dupa coacere, asa incat sa pot lipi pe ei inimioarele de gelatina. Pentru glazura de ciocolata am folosit ciocolata amaruie Poiana pe care am topit-o cu putin unt. Fetele mele au fost foarte incantate de rezultat.
 Si pentru ca tot este concurs la Isabela, cu specific "Valentine's day" am sa particip si eu cu aceasta reteta.




Ingrediente biscuiti:
75 g unt,
5 linguri zahar pudra,
1 si 1/2 cana faina,
1/4 cana nuca macinata,
1/8 lingurita pudra de vanilie Bourbon.


Umplutura de marshmallow:
150 g marshmallow,
150 ml lapte,
200 ml frisca lichida,
20 g gelatina Dr. Oetker (2 plicuri),
1 cana apa,
aprox. 50 g picaturi de ciocolata roz,
(eventual, puteti adauga o picatura colorant alimentar rosu).

Glazura de ciocolata:
2 tablete amarui Poiana de 90g fiecare,
7 linguri de apa,
7 linguri de zahar,
50 g unt,
ornamente din zahar, pentru ornat.

Mod de preparare biscuiti: Se bate untul cu zaharul pudra, se adauga pudra de vanilie, faina cernuta si nuca macinata. Se intinde foaie de 5 mm grosime pe masa de aluat si se taie in forma de inimioare. Se pun pe o tava unsa, sau acoperita cu hartie de copt si se coc la foc mic, timp de 25 minute, pana se rumenesc usor. Ies in jur de 30 de biscuiti.

Umplutura de marshmallow: 
Se amesteca bezelele cu laptele si frisca lichida si se pun pe foc, pana se dizolva. Se iau de pe foc si se adauga picaturile de ciocolata. Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.
 Se pune gelatina intr-o cana cu apa rece si se lasa 10 minute, dupa care se fluidizeaza asezand cana intr-o craticioara cu apa calda. Se amesteca pana se subtiaza geletina (atentie, sa nu se fiarba!). Se toarna gelatina peste compozitia cu marshmallow. Se toarna apoi compozitia intr-o tava  rotunda sau dreptunghiulara mai mica (asa incat sa obtineti un strat de gelatina de aproximativ 1 cm grosime), acoperita cu folie alimentara, unsa putin. Se pune tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, sa se intareasca gelatina. Dupa racire se taie gelatina in forma de inimioare, care se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii biscuitilor.  

Dupa racire se taie gelatina in forma de inimioare, care se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii biscuitilor.  

Glazura de ciocolata:
Se amesteca zaharul cu apa si se pun la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se iau de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucatele si untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ung biscuitii cu putina glazura de ciocolata si se lipeste cate o inimioara de gelatina peste fiecare biscuite. Se cufunda apoi fiecare prajiturica in glazura de ciocolata (cu grija, sa nu se dezlipeasca; folositi-va de o spumiera mica, sau o spatula).
Se pun pe o tava, se orneaza cu bombonele si se dau la rece, sa se intareasca ciocolata.
Pofta buna!

8 comentarii: