Si pentru ca tot este concurs la Isabela, cu specific "Valentine's day" am sa particip si eu cu aceasta reteta.
Ingrediente biscuiti:
75 g unt,
5 linguri zahar pudra,
1 si 1/2 cana faina,
1/4 cana nuca macinata,
1/8 lingurita pudra de vanilie Bourbon.
Umplutura de marshmallow:
150 g marshmallow,
150 ml lapte,
200 ml frisca lichida,
20 g gelatina Dr. Oetker (2 plicuri),
1 cana apa,
aprox. 50 g picaturi de ciocolata roz,
(eventual, puteti adauga o picatura colorant alimentar rosu).
Glazura de ciocolata:
2 tablete amarui Poiana de 90g fiecare,
7 linguri de apa,
7 linguri de zahar,
50 g unt,
ornamente din zahar, pentru ornat.
Mod de preparare biscuiti: Se bate untul cu zaharul pudra, se adauga pudra de vanilie, faina cernuta si nuca macinata. Se intinde foaie de 5 mm grosime pe masa de aluat si se taie in forma de inimioare. Se pun pe o tava unsa, sau acoperita cu hartie de copt si se coc la foc mic, timp de 25 minute, pana se rumenesc usor. Ies in jur de 30 de biscuiti.
Se amesteca bezelele cu laptele si frisca lichida si se pun pe foc, pana se dizolva. Se iau de pe foc si se adauga picaturile de ciocolata. Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.
Se pune gelatina intr-o cana cu apa rece si se lasa 10 minute, dupa care se fluidizeaza asezand cana intr-o craticioara cu apa calda. Se amesteca pana se subtiaza geletina (atentie, sa nu se fiarba!). Se toarna gelatina peste compozitia cu marshmallow. Se toarna apoi compozitia intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara mai mica (asa incat sa obtineti un strat de gelatina de aproximativ 1 cm grosime), acoperita cu folie alimentara, unsa putin. Se pune tava la frigider pentru aproximativ 2 ore, sa se intareasca gelatina. Dupa racire se taie gelatina in forma de inimioare, care se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii biscuitilor.
Dupa racire se taie gelatina in forma de inimioare, care se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii biscuitilor.
Se amesteca zaharul cu apa si se pun la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se iau de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucatele si untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ung biscuitii cu putina glazura de ciocolata si se lipeste cate o inimioara de gelatina peste fiecare biscuite. Se cufunda apoi fiecare prajiturica in glazura de ciocolata (cu grija, sa nu se dezlipeasca; folositi-va de o spumiera mica, sau o spatula).
Se pun pe o tava, se orneaza cu bombonele si se dau la rece, sa se intareasca ciocolata.
Super!Bafta!
RăspundețiȘtergereUn deliciu sunt..Mmmm ce imi plac!
RăspundețiȘtergereSuper ideea,si arata de nota 10!!!!!yamii!!puuuppp!!
RăspundețiȘtergereFebruarie e luna inimioarelor. Foarte frumoase!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata, sunt grozavi!! Multa bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereArata grozav!!!Yumyyy
RăspundețiȘtergereSunt frumusei foc...si...gustosi...:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru comentarii, fetelor!
RăspundețiȘtergere