Ingrediente:
aprox. 18 piersici coapte, de marime medie,
4 cani zahar,
1 lingurita suc (zeama) de lamaie,
1 lingurita scortisoara macinata,
1/2 lingurita nucsoara macinata.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Se curata piersicile de coaja si samburi si se taie felii. Se pun pe foc adaugand foarte putina apa (aprox. 1 cana), atat cat sa nu se lipeasca. Se fierb pana devin moi, apoi se trec printr-o sita. Pulpa de piesici astfel obtinuta se pune intr-un vas, la foc mic, adaugand zaharul si zeama de lamaie. Se fierbe pana se ingroasa, cel putin 30 - 45 minute. Se amesteca mereu sa nu se lipeasca de vas. La sfarsit se adauga scortisoara si nucsoara, apoi se toarna in borcane care se inchid bine cu capace. Pentru mai multa siguranta se fierb borcanele inchise, timp de 10 minute, intr-un vas cu apa, punand un prosop mic sub borcane. Se obtin in jur de 500 ml pasta de piersici.
Cred ca este grozav de aromata.Imi place cum arata.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Piersici si scortisoara, yummmy trebuie sa fie un deliciu!
RăspundețiȘtergereCe buna idee, cred ca e o minunatie!! Super ;)
RăspundețiȘtergereImi amintesc ca gaseam la alimentara pasta de piersici,de mere;erau foarte parfumate.:)
RăspundețiȘtergereGabi, Mirela(bucatariamirelei) m-a rugat sa-ti scriu ca nu poate sa-ti lase comentarii din cauza verificarii de la sfarsitul mesajelor...eu mi-am dezactivat optiunea aia ca era enervanta :) Pup
RăspundețiȘtergere