Pagini

miercuri, 8 august 2012

Tarta fina cu ciocolata

Dupa reteta Chocolate Chiffon Pie, din M Country - Style Recipes este o tarta cu foaie gata coapta si umplutura fina din oua, gelatina, cacao si margarina, ornata cu frisca si ciocolata. Foaia poate fi inlocuita cu o crusta de biscuiti zdrobiti amestecati cu margarina topita, vezi reteta de la tarta cu zmeura.

Ingrediente:
1 foaie coapta de placinta, de 22,5 cm diametrul, gasiti reteta aici
1 plic de gelatina (10 g),
1/4 cana apa rece,
3 galbenusuri batute usor,
1 cana apa,
2/3 cana zahar,
3 linguri cacao,
1 lingura margarina,
1/8 lingurita sare,
1 lingurita esenta vanilie,
3 albusuri,
1/4 lingurita cream of tartar (intaritor pt. bezea; se poate si fara, eu nu am pus),
1/3 cana zahar,
putina frisca si putina ciocolata pentru ornat.
  Ingredientele se folosesc in ordinea in care au fost scrise si cana utilizata trebuie sa aiba 250 ml.
Mod de preparare umplutura: se pune gelatina intr-un sfert de cana apa rece; se amesteca zaharul cu cacao si sare, intr-un vas, se adauga 1 cana apa, margarina si galbenusurile batute usor. Se dau intr-un clocot, amestecand usor. Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca pana se dizolva gelatina. Se pune vasul sa se raceasca in apa rece. Se adauga si vanilia. Se bat albusurile spuma tare, se adauga cream of tartar (se poate si fara) si zaharul treptat. Se bate bine cu mixerul pana se obtine o bezea tare. Se pune bezeaua peste compozitia racita. Se amesteca sa se omogenizeze. Se toarna peste foaia de placinta si se pune la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa ce s-a racit se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.
Pofta buna!

4 comentarii: