Ingrediente:
1 foaie coapta de placinta, de 22,5 cm diametrul, gasiti reteta aici
1 plic de gelatina (10 g),
1/4 cana apa rece,
3 galbenusuri batute usor,
1 cana apa,
2/3 cana zahar,
3 linguri cacao,
1 lingura margarina,
1/8 lingurita sare,
1 lingurita esenta vanilie,
3 albusuri,
1/4 lingurita cream of tartar (intaritor pt. bezea; se poate si fara, eu nu am pus),
1/3 cana zahar,
putina frisca si putina ciocolata pentru ornat.
Ingredientele se folosesc in ordinea in care au fost scrise si cana utilizata trebuie sa aiba 250 ml.
Mod de preparare umplutura: se pune gelatina intr-un sfert de cana apa rece; se amesteca zaharul cu cacao si sare, intr-un vas, se adauga 1 cana apa, margarina si galbenusurile batute usor. Se dau intr-un clocot, amestecand usor. Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca pana se dizolva gelatina. Se pune vasul sa se raceasca in apa rece. Se adauga si vanilia. Se bat albusurile spuma tare, se adauga cream of tartar (se poate si fara) si zaharul treptat. Se bate bine cu mixerul pana se obtine o bezea tare. Se pune bezeaua peste compozitia racita. Se amesteca sa se omogenizeze. Se toarna peste foaia de placinta si se pune la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa ce s-a racit se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.
Pofta buna!
Gabi, o minunatie de tarta ai facut, m-ai lovit in plin cu ciocolata!! E superba!! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Poliana, si mie imi place ciocolata!
ȘtergereDelicioasa tarta ciocolatoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!
RăspundețiȘtergere