Este un chec cu aroma de vanilie, scortisoara si nucsoara, care are in compozitie dovlecel ras (zucchini), nuci si stafide, foarte bun si foarte usor de preparat. Il puteti consuma ca atare, sau il puteti transforma intr-o prajitura, adaugand in compozitie un compot de ananas, impreuna cu nucile si stafidele si inlocuind tavile de chec cu o tava dreptunghiulara de 22,5 cm/ 32,5 cm. Dupa reteta Zucchini Bread (or Cake) din M. Country-Style Recipes.
Ingrediente:
3 oua, batute bine,
2 cani zahar (sau puteti inlocui cu 1 cana zahar brun, daca doriti),
1 cana ulei,
2 lingurite esenta de vanilie,
2 cani dovlecel proaspat (zucchini), ras prin razatoarea mica,
3 cani faina,
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita sare,
1 lingurita scortisoara,
1 lingurita nucsoara,
1/2 cana nuci, bucati,
1/2 cana stafide,
zahar pudra cu aroma de vanilie, pt. ornat, optional.
Folositi 1 cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Se bat ouale bine, se adauga zaharul, uleiul treptat si vanilia. Se curata dovlecelul de coaja si se rade pe razatoarea mica (pana se ajunge la seminte, pe acestea nu le puneti). Se masoara 2 cani de dovlecel si se adauga peste compozitia cu oua. Separat se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara. Se pun peste restul compozitiei. Se adauga nucile si stafidele si se amesteca usor. Se toarna compozitia in 2 tavi mici de chec (22,5 cm/12,5 cm), acoperite cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit timp de 50-55 minute, pana se rumenesc frumos. Optional, se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Checurile sunt foarte bune si a doua zi, nu se usuca deloc, pot fi lasate neacoperite, pe platou, peste noapte. Se potrivesc foarte bine langa o cana de cafea (mie imi place la filtru, mai slaba), dimineata!
Daca doriti sa preparati prajitura in loc de chec, adaugati un compot de ananas cu tot cu zeama, inmpreuna cu nucile si stafidele, turnati compozitia intr-o tava de prajitura, de 22,5 cm/ 32,5 cm si reduceti timpul de coacere la 40-45 minute, la foc potrivit.
Pofta buna!
Arome foarte bune in acest chec."Fur" o feliuta.Pupici!
RăspundețiȘtergereDa, se imbina foarte bine aromele aici. Te servesc cu drag! Multumesc de vizita, Mihaela!
Ștergeretare bun trebuie sa fie, arata foarte bine iar de aroma nu ma indoiesc. Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bun si foarte simplu. Multumesc Poli!
ȘtergereCe asociere interesanta!Imi place,sunt mare amatoare de gusturi si combinatii noi,si asta e o reteta pe placul meu:-))
RăspundețiȘtergereTe puup!