Ingrediente:
1 si 1/2 kg piept de pui,
90 g unt,
3 cepe mari, feliate,
1 lingura curry (daca folositi curry iute, cum am avut eu, puneti doar 1/4-1/2 lingurita, dupa gust),
3 cani supa de pui (eu am fiert osul de la pieptul de pui in 3 si 1/2 cani de apa si am adaugat 1 cub concentrat de pui),
1/2 cana Benedictine,
1/3 cana faina,
1/3 cana apa,
1/2 cana smantana.
Mod de preparare: Se taie carnea in fasii si se pune sa se patrunda impreuna cu 60 g de unt, intr-o tigaie incapatoare. Se amesteca din cand in cand si se lasa sa se rumeneasca usor. Se scoate carnea pe o farfurie. Se adauga 30 g unt in tigaie, in care se caleste ceapa taiata felii. Se adauga curry si se lasa pe foc timp de 1 minut. Separat se amesteca supa de pui cu coniacul si se adauga peste ceapa. Se adauga faina desfacuta in 1/3 cana apa rece, apoi smantana. Se lasa sa se ingroase si sa scada putin, la foc mic. Se adauga carnea de pui, se amesteca usor, se mai lasa 1 minut pe foc si gata! Daca nu aveti timp sa preparati o garnitura, puteti servi sosul peste orez fiert si alaturi de porumb dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu