Pagini

joi, 16 august 2012

Foaie simpla de placinta

Dupa reteta Easy Pastry din M. Country Style Recipes, foi simple de placinta sau tarte,care pot fi coapte separat sau impreuna cu umplutura. Reteta de baza este pentru 3 foi si chiar daca nu le folositi pe toate odata, puteti pastra aluatul portionat in pungi de plastic, in congelator, urmand sa dezghetati, sa intindeti foaie si sa coaceti in momentul in care aveti din nou nevoie. Pentru mai multe detalii privind ingredientele folosite si modul de preparare a foilor de placinta cititi pagina despre Placinte si tarte

Ingrediente pt.3 foi:
3 cani faina,
1 lingurita sare,
250 g margarina,
3 linguri lapte,
3 linguri apa,
2 linguri ulei.
Eu am facut doar 2 foi si am redus cantitatile astfel:
2 cani faina,
1/2 lingurita sare,
2/3 din pachetul de margarina de 250 g,
2 linguri lapte,
2 linguri apa,
1 si 1/2 linguri ulei.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Se cerne faina cu sarea. Se adauga margarina rece, taiata felii si se amesteca pana se faramiteaza. Se amesteca laptele rece, cu apa rece si uleiul si se toarna peste faina. Se amesteca cu o furculita pana se leaga compozitia. Se imparte aluatul in parti egale, se intinde foaie rotunda pe hartie cerata. Se ridica de la jumatate si se pliaza, apoi se aseaza pe o tava de placinta (22,5 cm diametrul) si  se desprinde hartia. Se preseaza usor cu mainile sa iasa aerul de sub foaie. Se ridica usor pe marginile tavii si se da o forma cu degetele. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Se coace la foc tare timp de 10-12 minute, sau conform retetei.

2 comentarii: