Pagini

miercuri, 20 iunie 2012

Rulouri cu cacao si nuca macinata

 Un desert cu blat pufos, acelasi ca la Rulouri cu scortisoara si nuci, umplutura de la Cozonac cu nuci, cacao si stafide (dar cantitatea injumatatita si fara stafide) si o glazura din albus de ou, zahar pudra, vanilie si putina zeama de lamaie. Alor mei le-a placut mai mult varianta aceasta, decat reteta originala cu scortisoara si nuci. Aceea mi-a placut mie, in schimb! Cu alte cuvinte, am impacat pe toata lumea cu aceste rulouri!
Mod de preparare: Se intinde foaie patrata cu latura de 30 cm, se pune umplutura, se intinde in strat uniform, se lasa o margine neacoperita, ca sa se lipeasca bine feliile, se ruleaza strans. Se taie felii cu grosimea de 2,5 cm si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se turtesc putin cu palma si se lasa sa creasca pana se dubleaza. Se coc la foc potrivit, timp de 10-12 minute, sau pana se rumenesc usor. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se orneaza cu glazura de albus.
Pofta buna!

2 comentarii: