Pagini

luni, 18 iunie 2012

Branzoaice cu stafide si lamaie

Le-as mai numi si..."branzoaice pentru manute mici". M-am gandit la fetele mele cand am creat aceasta reteta. Blatul este moale si pufos, ca de cozonac si umplutura dulce acrisoara, cu branza proaspata facuta in casa, stafide, vanilie si lamaie. Foarte bune! Sunt din categoria celor care dispar in mod subit, daca nu sunt pazite cu strictete!

Ingrediente aluat:
 2 oua,
500 g faina,
1 lingura drojdie uscata,
200 ml lapte,
1/2 cana zahar,
un praf de sare,
aprox. 200 ml ulei,
coaja rasa de lamaie.
Umplutura:
2 cani branza proaspata de vaca,
50 g zahar pudra,
50 g stafide,
2 linguri zeama de lamaie,
coaja rasa de lamaie.
Deasupra se ung cu galbenus de ou si se presara seminte de mac.
Mod de preparare:  Se pune drojdia la crescut, cu 1 lingura faina,1 lingurita zahar si putin lapte cald. Se cerne 1 cana faina intr-un vas, peste care se pune drojdia si laptele cald. Se bat ouale usor, se adauga zaharul, treptat si un praf de sare. Se pun peste compozitia cu drojdie si se amesteca bine. Se adauga restul de faina, treptat si apoi uleiul. Se framanta pana se obtine un aluat moale si elastic. Se acopera si se lasa sa creasca, pana se dubleaza.
Pentru umplutura, se amesteca branza cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si stafidele.
Se intinde foaie mai groasa, se taie patrate , se umplu cu cate o ligurita de umplutura. Se indoaie colturile peste umplutura, formand un patrat mai mic. Se pun cu fata in jos(eu le-am pus asa, ca sa nu se desfaca in momentul in care incep sa creasca) pe o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa din nou sa creasca. Cu putin timp inainte de a le pune la cuptor, se ung cu galbenus de ou si se presara mac. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos. Ies in jur de 30 de branzoaice.Ce putine!!!
Pofta buna!


8 comentarii: