Ingrediente: 500 g biscuiti,
500 g zahar,
200 ml apa,
100 g cacao,
100 g nuci,
100 g stafide,
200 g unt,
100 g ciocolata,
esenta de rom sau vanilie.
Puteti adauga si 100 g rahat (eu nu am avut).
Mod de preparare: Se dau biscuitii prin masina de tocat, se pastreaza 7-8 biscuiti intregi, pt a-i adauga la sfarsit in compozitie, rupti in bucati mari. Nucile se rumenesc putin la foc mic, intr-o tigaie de teflon. Stafidele se spala si se stropesc bine cu rom sau vanilie. Apa si zaharul se fierb 4 minute, se adauga cacao, se dizolva bine, se ia de pe foc ( eu am trecut compozitia prin sita, ca sa elimin cocoloasele) si se adauga untul, biscuitii tocati, nuca, stafidele, ciocolata taiata in bucatele si biscuitii pastrati, rupti in bucati mai mari. Se amesteca bine, se pune compozitia in tavi de chec imbracate cu folie alimentara. Se infasoara compozitia in folie si se modeleaza in forma de salam. Se pune la rece timp de cateva ore.
Nu am facut de ceva vreme,este cazul sa remediez asta.Imi place asa de mult cum ti-a iesit.
RăspundețiȘtergereO zi buna iti doresc!
Multumesc frumos, Mihaela! Daca stau sa ma gandesc bine e prima oara cand fac salam de biscuiti, desi am reteta asta de f. multa vreme, din primul meu caiet de retete, ingalbenit de vreme, printre primele pagini. Unele lucruri raman "valabile" chiar si cu trecea timpului...
RăspundețiȘtergeretare frumos blogul tau. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alina! Deja l-am vizitat, I am in!
RăspundețiȘtergere