Pagini

luni, 14 mai 2012

Chiftelute glazurate

Dupa reteta "Flavorful sausage balls" din revista "Country Woman"
Nu mai aveti suficient timp sa pregatiti carnea pentru pranz? Nu intrati in panica. Preparati aceste  chiftelute  galzurate cu gust dulce-acrisor, care sunt gata in mai putin de 1 ora. Le puteti servi alaturi de orez fiert, paste, cartofi sau legume la gratar: zucchini(dovlecel), ardei gras, ciupercute etc. Pot fi servite si ca aperitive.

Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, tocata (in original:carne de porc pt. carnati),
                       1 ou,
                       1/2 lingurita usturoi granulat,
                       1 lingurita sare,
                       boia de ardei dulce,
                       marar,
                       piper,
                      1/2 cana pesmet,
                      3/4 cana ketchup,
                      1/4 cana zahar brun,
                      2 linguri vin alb(dry),
                      1 lingura otet de mere,
                      2 linguri sos de soia.
     Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se amesteca carnea cu oul, usturoiul, sarea, condimentele si pesmetul. Se formeaza bilute de 2,5-3 cm diametrul si se rumenesc usor in ulei. Se scot si se scurg de ulei. Se amesteca zahar, ketchup, vin, otet, sos de soia. Se toarna sosul intr-o cratita , se adauga chiftelutele, se acopera si pun la foc mic. Se lasa aprox. 8 minute, pana se patrund bine. Se amesteca usor din cand in cand, sa nu se lipeasca si...gata! Ies in jur de 30 bucati.
Pofta buuuna!

6 comentarii: