Este un sos folosit in bucataria japoneza pentru marinarea carnii de peste, care urmeaza sa fie pusa pe gratar, avand la baza sos de soia, mirin sau sake si miere. Se poate adauga si ghimbir, iar produsul final se garniseste cu ceapa verde. In vest se foloseste atat in forma originala, cat si in combinatie cu usturoiul, pentru carnea de pui, porc, miel si vita, dar si pt. carnea din hamburgeri si chiftele.Poate fi servit si cald si rece, adaugat la sfarsit peste carnea gata preparata la gratar. Are deci multe intrebuintari si un gust buuun! Eu va prezint o varianta americana - Teriyaki sauce.
Ingrediente: 1/4 cana ulei,
1/4 cana sos de soia,
2 linguri ketchup dulce ( eu am pus 3),
1 lingura vin alb,
1/4 lingurita piper,
2 catei de usturoi, pisati.
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un vas, la foc mic, 2 minute, pana se ingroasa putin. Se stropeste carnea cu sos, inainte de a fi pusa pe gratar, dar si in timpul prepararii.(Nu este nevoie sa se adauge sare pe carne, intrucat sosul de soia contine destula sare.) Reteta este pentru 5 pulpe intregi, de pui.
Pofta buna!
Un sos foarte bun.Pup!
RăspundețiȘtergereThanks, Mihaela!
RăspundețiȘtergere