- 450 g făină,
- 2 linguri zahăr,
- 1/2 linguriță sare,
- 1 lingură drojdie uscată,
- 100 ml lapte,
- 60 ml apă,
- 125 g unt sau margarină,
- 1 ou.
- 150 g ciocolată amăruie (sau cu lapte),
- 70-80 ml lapte mai gras (sau adăugați o lingură smântână în lapte),
- 2 linguri zahăr,
- 90-100 g cocos răzuit,
- 1/2 cană nuci,
- 1 linguriță esență vanilie,
- 1/4 linguriță scorțișoară.
- 100 g zahăr pudră,
- 1 lingură unt moale,
- 1/2 linguriță esență vanilie,
- 2-3 linguri de lapte,
- puține nuci pentru decor.
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se amestecă ciocolata, tăiată bucățele, cu laptele și zahărul și se pun la foc mic. Se amestecă până se topește ciocolata. Se adaugă nuca de cocos, nucile rupte bucăți, vanilia și scorțișoara. Se lasă să se răcească.
Se întinde aluatul în foaie dreptunghiulară (25 cm / 45 cm) si se pune umplutura pe centru. Se taie pe margini fâșii înclinate, de 2,5 - 3 cm lățime. Se împletesc marginile peste umplutură și se unesc capetele, formându-se un inel. Se pune inelul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se lasă din nou să crească. Se coace la foc potrivit timp de 25 - 30 minute, până se rumenește ușor.
Pentru glazură, se amestecă zahărul pudră cu untul moale, vanilia și laptele (eventual, se topesc deasupra unui vas cu apă caldă). Se toarnă apoi peste inelul răcit și deasupra se pun câteva bucăți de nuci. Poftă bună!
foarte fain.imi plac la nebunie impletiturile
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Johanna!
RăspundețiȘtergeresuper impletitura!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mihaela!
RăspundețiȘtergere