Pagini

luni, 20 februarie 2012

Foitaj cu mere si migdale


Un desert din foitaj impletit umplut cu mere, gem acrisor, unt si migdale. Este foarte bun atat cald, cat si rece, servit cu frisca. Dupa reteta Mini Apple Pastries din revista Australian Food.



  Ingrediente: 2-3 mere mari de placinta,
                          1 lingurita suc de lamaie,
                          1 lingura gem de caise,
                          2 linguri migdale macinate,
                          1 lingura faina,
                          1/4 lingurita scortisoara,
                          2 lingurite unt,
                          1 foaie foitaj.
  Mod de preparare:  Se curata merele, se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie si gemul de caise ( eu am folosit dulceata de portocale si grapefruit ).  Intr-un bol se amesteca migdalele cu faina si scortisoara. Se adauga untul ras si se pune compozitia peste mere.

   Se imparte foaia in 4 patrate ( mie mi-au iesit dreptunghiuri...). Se pune umplutura de mere pe centru, pe fiecare patrat. Se fac 8-9 taieturi pe marginile patratelor. Se ridica fasiile din capete si se pun de-a lungul umpluturii. Se impletesc fasiile de pe margini peste umplutura. Se pun placintele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se stropesc putin cu lapte. Se coc la foc potrivit, timp de 30-35 min, pana se rumenesc usor.  Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar pudra.
           Se consuma calde, cu frisca. Pofta buuuna!












3 comentarii: