Ingrediente:
300 g faina,
250 g zahar,
6 oua,
200 ml ulei,
1 lingura cu varf cacao,
1 lingurita praf de copt,
coaja rasa de la o lamaie,
100 g stafide,
100 g nuci,
esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare, se adauga 150 g zahar. Separat, se bat galbenusurile cu vanilia, se adauga uleiul, treptat si apoi restul de zahar (inca 100 g).
Se adauga praful de copt si coaja de lamaie. Se pune o parte din albusuri peste galbenusuri si se adauga faina, in ploaie. Se adauga restul de albusuri, amestecand usor.
Se pune jumatate din compozitie in 2 tavi mici de chec, acoperite cu hartie de copt. Se pun stafidele in compozitia din tavite. In jumatatea de compozitie ramasa, se adauga cacao si se amesteca bine. Se toarna in tavite, peste stafide. Deasupra se pun nuci, bucati.
Se coc la foc potrivit, timp de 45-50 min, pana se rumenesc putin ( incearca cu scobitoarea). Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Ce pufos si bun este.Pup!
RăspundețiȘtergere