Pagini

duminică, 19 februarie 2012

Chec cu cacao, nuci si stafide

 Este o reteta pe care am gasit-o demult, pe o cutie de cacao. De atunci o tot repet, cand cu 6 oua, cand cu 5 oua, cand cu nuci, cand cu bucatele de ciocolata in loc de nuci si iese bine de fiecare data. Un chec usor de preparat si foarte bun la o cafea! Am folosit aceasta reteta si la tortul la metru, dar fara a adauga nuci si stafide.



Ingrediente: 
300 g faina,
250 g zahar,
6 oua,
200 ml ulei,
1 lingura cu varf cacao,
1 lingurita praf de copt,
coaja rasa de la o lamaie,
100 g stafide,
100 g nuci,
esenta de vanilie.

Mod de preparare: 
 Se bat albusurile spuma tare, se adauga 150 g zahar. Separat, se bat galbenusurile cu vanilia, se adauga uleiul, treptat si apoi restul de zahar (inca 100 g).
 Se adauga praful de copt si coaja de lamaie. Se pune o parte din albusuri peste galbenusuri si se adauga faina, in ploaie. Se adauga restul de albusuri, amestecand usor. 
 Se pune jumatate din compozitie in 2 tavi mici de chec, acoperite cu hartie de copt. Se pun stafidele in compozitia din tavite. In jumatatea de compozitie ramasa, se adauga cacao si se amesteca bine. Se toarna in tavite, peste stafide. Deasupra se pun  nuci, bucati. 
 Se coc la foc potrivit, timp de 45-50 min, pana se rumenesc putin ( incearca cu scobitoarea). Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
 Pofta buna!

Un comentariu: