Dupa reteta Danei Macovei de pe Gustos.ro
Ingrediente: un piept de pui,
o lingura de Vegeta,
putin ulei,
o ceapa,
un morcov,
un patrunjel, radacina + frunze,
un ardei gras rosu,
3-4 catei de usturoi,
un compot de ananas bucati, cu tot cu zeama,
1/2 lingurita ghimbir,
putina zeama de lamaie, dupa gust,
mix piper-lamaie ( sau piper simplu ),
sare, dupa gust.
Mod de preparare: Pieptul de pui taiat bucatele se pune la fiert intr-un vas, cu putin ulei, apa si o lingura de Vegeta. Dupa ce s-a fiert, se scoate carnea pe o farfurie. Se caleste ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel ( toate taiate bucatele). Se adauga ardeiul gras, usturoiul pisat, compotul de ananas ( cu tot cu zeama ), ghimbirul, zeama de lamaie, piperul si sarea. Se pune si carnea, se mai lasa putin pe foc (atentie, sa nu fierbeti prea mult legumele!), apoi se adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa rece. Se opreste focul si se pun frunzele de patrunjel.
Usturoiul, piperul si ghimbirul s-au potrivit foarte bine cu gustul
dulce al ananasului, cel acrisor al lamaiei, cu ardeiul gras,
patrunjelul si carnea de pui. Buuun de tot!
Se serveste peste orez fiert. Pofta buna!
Imi plac tare mult aceste combinatii, sant atat de bune ! Frumoasa prezentare !
RăspundețiȘtergerepupici
Multumesc, Lia! Si mie mi-a placut tare mult reteta Danei, desi la inceput am fost mirata de combinatia: usturoi-ananas, era cat pe ce sa nu pun. Dar am indraznit si a iesit foarte bine.
RăspundețiȘtergere