Pagini

miercuri, 18 ianuarie 2012

Placinta cu branza si stafide


   Ingrediente:  6oua,
                           6 linguri de ulei,
                           300g zahar + 10 linguri de apa,
                           300g faina,
                           1 lamaie (coaja si zeama),
                           1 lingurita praf de copt,
                           500g branza grasa proaspata,
                           150g stafide,
                           esenta de vanilie.

   Mod de preparare:  Se amesteca zaharul cu apa si se pun pe foc, pana se dizolva zaharul. Se fierb cam 5 min, pana se obtine un sirop. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga siropul fierbinte, treptat. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si vanilie, apoi se adauga jumatate din compozitia cu albusuri. Se toarna si uleiul, treptat. Se adauga  coaja de lamaie, zeama, praful de copt, si restul de albusuri. Din aceasta compozitie se iau 10 linguri si se pun peste branza. Stafidele se spala si se stropesc cu coniac. Se lasa un timp sa se patrunda bine, apoi se amesteca cu branza. In restul de compozitie se adauga faina, in ploaie, amestecand usor. Se pune 2/3 din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (32/22 cm), acoperita cu hartie de copt. Apoi se pune branza si deasupra restul de compozitie. Se coace timp de  aprox. 45 min, la foc mic in primele 20 min, apoi la foc potrivit, pana se rumeneste frumos. Se pudreaza cu zahar pudra.

 Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu