Din retetele cumnatei mele dragi, Sica, de la care am prins gustul gatitului!
Ingrediente: 1 grape-fruit,
2 portocale,
1 lamaie,
aprox. 8 cani zahar.
Mod de preparare:
Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete.
Se fierb cojile in 6 cani de apa, timp de 5 min.
Se strecoara cojile, se arunca apa si se repeta fierberea timp de 5 min, tot in 6 cani de apa. Se strecoara din nou si se arunca apa. Portocalele si grape-fruit-ul se curata bine de pielita alba, apoi se taie bucatele. Se taie si lamaia, felii subtiri, cu tot cu coaja.
Se amesteca fructele cu cojile si se pun la fiert in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se acopera si se lasa la rece timp de 18 ore, cel putin.
Dupa pauza de 18 ore, se pune compozitia din nou la fiert timp de 10-15 min. Se ia de pe foc si se masoara compozitia punandu-se in alt vas. Pentru fiecare cana de compozitie se adauga cate o cana de zahar. Se pune din nou la fiert, aprox. o ora, sau pana se leaga un pic. (Incearca cu o lingura, daca se lipeste pe o farfuriuta, atunci este gata.)
Eu am obtinut 5 borcanele de 300-400ml de dulceata.
Pofta buuuna! Am folosit dulceata aceasta la urmatoarea reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu