Amidon (in sosuri) - pentru 1 lingura amidon folositi: 1si 1/2 - 2 linguri faina; sau 4 lingurite tapioca instant.
Amestec pt. biscuiti (Biscuit mix- in engleza) - pentru 1 cana amestecati: 1 cana faina, 1 si 1/2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita sare, 3 linguri margarina, pana se faramiteaza.
Ceapa pudra - pentru 1 lingurita pudra folositi o ceapa medie; sau 2 lingurite onion salt (sare cu gust de ceapa) dar reduceti sarea din reteta cu 1 lingurita.
Ciocolata-pentru 125 g ciocolata menaj, dulce folositi: 3 linguri cacao, 4 si 1/2 linguri zahar si 3 linguri margarina (sau shortening).
Ciupercile proaspete pot fi inlocuite cu o cantitate dubla de ciuperci din conserva, scurse de apa.
Condimente pentru placinta cu mere (Apple pie spice) - pentru 1 lingurita folositi: 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, 1/8 lingurita cardamon si 1/8 lingurita allspice.
Allspice - pentru 1 lingurita folositi: 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita cuisoare si 1/4 lingurita nucsoara.
Condimente pentru placinta cu dovleac (Pumpkin pie spice) - pentru 1 lingurita folositi: 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita ghimbir, 1/8 lingurita nucsoara si 1/8 lingurita allspice.
Chives (frunze arpagic, din familia cepei) - pentru 1 lingura planta proaspata, tocata folositi: 1 lingurita planta uscata.
Faina pentru prajituri (cake flour) - pentru 1 cana puneti 2 linguri amidon intr-o cana si umpleti restul canii cu faina.
Faina "self-rising"- pentru 1 cana folositi: 1 cana faina cu 1 si 1/2 lingurita praf de copt si 1/2 lingurita sare.
Glucoza lichida (Corn syrup) - pentru 1 cana folositi: 1 cana zahar tos si 1/4 cana lichid; sau 1 cana miere; sau 1 cana melasa.
Iaurt - pentru 1 cana folositi 1 cana lapte acru mai gros, sau lapte batut.
Jeleu aromat "Jello-O" - pentru un pachet (de 13 oz.) folositi: 1 lingura gelatina si 2 cani suc de fructe.
Lamaie - pentru 1 lingurita coaja rasa de lamaie folositi: 1/2 lingurita extract de lamaie.
Lapte - pentru 1 cana lapte integral folositi: 1/2 cana lapte mai gras (evaporeted milk) si 1/2 cana apa; sau 1/3 cana lapte praf degresat, 3/4 cana apa si 2 linguri grasime.
Lapte acru - pentru 1 cana folositi: 1 cana iaurt; sau puneti 1 lingura zeama de lamaie, sau otet intr-o cana si apoi umpleti cu lapte si lasati sa stea timp de 5 minute.
Mustar uscat - pentru 1 lingurita folositi: 1 lingura pasta de mustar.
Miere - pentru 1 cana miere folositi: 1 cana zahar tos plus 1/4 cana lichid; sau folositi 1 cana glucoza lichida (corn syrup) sau melasa.
Otet - pentru 1 lingura otet folositi: 1 lingura zeama de lamaie.
Ou - pentru 1 ou intreg folositi: 2 galbenusuri, in creme (custards); sau 2 galbenusuri plus 1 lingura apa, in prajituri.
Praf de copt - pentru 1 lingurita folositi: 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu si 1/2 lingurita bitartrat de potasiu (cream of tartar).
Rosii in conserva - pentru 1 cana folositi:1 si 1/3 cani rosii proaspete, taiate si fierte timp de 10 minute.
Shortening - pentru 1 cana folositi 1 cana margarina; sau 3/4cana grasime de pui, sau 7/8 cana unt; sau 7/8 cana ulei; sau 7/8 cana osanza topita (untura de porc); sau 3/4 cana grasime din bacon
Smantana - pentru 1 cana smantana ( pentru coacere) folositi: 3/4 cana lapte si 1/4 cana unt; sau 1 cana lapte mai gras (evaporeted milk).
Smantana acra (sour cream) - pentru 1 cana folositi 7/8 cana lapte acru gros si 3 linguri margarina.
Sos de rosii "catsup" sau sos "chili" - pentru 1 cana folositi: 1 cana sos de rosii plus 1/4 cana zahar si 2 linguri otet.
Sos tartar - pentru 1/2 cana folositi: 6 linguri maioneza plus 2 linguri castravete murat dulce, taiat mic.
Suc de rosii - pentru 1 cana folositi: 1/2 cana sos de rosii si 1/2 cana apa.
Tapioca - pentru 2 linguri folositi 3 linguri faina.
Unt - pentru 1 cana folositi 1 cana plus 2 linguri margarina.
Usturoi - pentru 1 catel de usturoi folositi 1/8 praf de usturoi; sau 1/4 lingurita garlic salt (sare cu gust de usturoi), dar reduceti sarea din reteta cu 1/8 lingurita.
Zahar - pentru 1 cana folositi: 1 cana miere sau glucoza lichida (corn syrup), dar reduceti cu 1/4 cana lichidul din reteta.
Zahar pudra - combinati 1 cana zahar tos si 1 lingura amidon in blender. Mixati pana se obtine pudra. Rezulta 1 si 1/3 cani zahar pudra.
*Cana folosita este masura americana 1 cup, echivalenta cu 250 ml.
Foarte utila aceasta lista! Multe inlocuiri nu le stiam si mi s-a intamplat sa evit sa fac cate o reteta pentru ca nu aveam chiar acel ingredint.
RăspundețiȘtergere