Coaste de vită la cuptor, cu sos dulce acrișor, foarte fragede și aromate.
Ingrediente:
- 1 kg coaste de vită și carne de vită cu os
- 2 cepe
- 5 căței usturoi
- 3 linguri ulei
- 200 ml vin roșu
- 500 ml supă de legume (apă, o ceapă mică, o jumătate de morcov, o tulpină de țelină, puțin ardei gras)
- sare, piper, cimbru, după gust.
- 200 g ketchup sau pastă de tomate
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worcester
- 2 linguri vin alb sau roșu
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură zahăr brun sau miere
- piper, boia, după gust.
- Se prepară supa de legume din 500 ml apă în care se fierb: o ceapă mică, o jumătate de morcov, o tulpină de țelină Apio, un sfert de ardei gras.
- Se condimentează coastele și bucățile de carne cu sare, piper și cimbru, apoi se prăjesc în ulei încins timp de 3-5 minute, pe toate părțile. Se scot pe o farfurie.
- Se călesc cepele și usturoiul, se adaugă vinul și se lasă să fiarbă puțin, apoi se toarnă într-un vas termorezistent. Se așază bucățile de carne și coastele în vas. Se adaugă și supa de legume. Se acoperă cu o foaie de hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor la foc moderat (180 grd Celsius), timp de 2,5 - 3 ore. Se mai întoarce carnea pe partea cealaltă și se verifică să fie suficient lichid în vas.
- Sosul se prepară amestecând ketchup-ul cu sosul de soia, sosul Worcester, vinul, usturoiul, zahărul și piperul. Se pune amestecul pe foc, se clocotește puțin, apoi se agaugă 100 ml din supa în care a fiert carnea la cuptor.
- Coastele și bucățile de carne se scurg de zeamă și se așază într-un alt vas termorezistent. Se ung cu sosul preparat anterior. Se pune vasul la cuptor, neacoperit, pentru încă 15-20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu