Iată niște pâinici cu mălai și lapte bătut, gustoase și ușor de preparat, care se potrivesc de minune lângă tonul cu fasole neagră.
După rețeta americană "Southern Buttermilk Corn Bread" ( Betty Crocker's New Cookbook).
Ingrediente:
- o cană și jumătate mălai,
- o jumătate cană făină.
- o cană și jumătate lapte bătut sau iaurt,
- un sfert cană ulei sau unt topit,
- 2 lingurițe praf de copt,
- o linguriță zahăr,
- o linguriță sare.
- 2 ouă mari.
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 220 grade Celsius, ungeți hârtiuțele de brioșe (sau o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm și înaltă de 4 cm) cu puțin ulei.
Amestecați mălaiul cu făina, praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați laptele bătut (sau iaurtul), uleiul (sau untul topit) și ouăle. Bateți bine cu mixerul până se omogenizează. Turnați compoziția în tavă și coaceți la cuptor timp de 20 - 25 minute, până se rumenesc ușor.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu