Pagini

marți, 9 iulie 2019

Pui cu sos dulce acrișor

Este un sos cu piept de pui, legume, ananas și castane, cu gust dulce - acrișor, care se servește peste orez fiert. Rețeta se prepară ușor și este pentru 6 - 8 persoane.
După rețeta Sweet & Sour Chicken, din cartea Mennonite Country-Style Recipes.

Ingrediente:
1 conservă mică ananas, cubulețe (250 ml),
900 g piept de pui fără os și piele, tăiat bucățele,
2 linguri unt,
1/2 cană supă de pui (sau apă cu un cub Knorr pui),
2 morcovi mari, tăiați felii,
1/4 cană zahăr brun,
2 linguri amidon,
1/4 cană oțet,
2 lingurițe sos de soia,
1 ceapă medie,
1/2 cană ardei gras verde, tăiat bucățele,
1 conservă mică castane (250 ml), tăiate feliuțe subțiri.
  Cana folosită este măsura americană 1 cup = 250 ml.
Mod de preparare:
1. Se scurge ananasul de zeamă, se păstrează zeama pentru sos.
2. Se topește untul într-o tigaie încăpătoare, antiaderentă. Se gătește carnea până când își schimbă culoarea rozalie.
3. Se adaugă ceapa tocată, se lasă la foc mic, până devine translucidă.
4. Se adaugă supa de pui și feliile de morcov. Se acoperă tigaia și se fierbe, până se pătrunde morcovul.
5. Se adaugă ardeiul, tăiat bucățele.

6. Se amestecă zahărul brun cu amidonul, oțetul, sosul de soia și zeama de la compotul de ananas. Se toarnă în tigaie, peste carne și legume. Se dă în clocot, până se îngroașă.
7. Se adaugă castanele, tăiate feliuțe și cubulețele de ananas. Se mai dă într-un clocot și se stinge focul. Se servește peste orez fiert.

Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu