Pagini

luni, 18 februarie 2019

Ruladă de pui cu prune uscate și caju

Carne fragedă de pui, cu o umplutură de prune uscate, șuncă afumată și caju. Rețeta originală este cu costiță și migdale, din revista Sărbători cu gust! - LIDL

Ingrediente:
600 g piept de pui feliat,
20 prune uscate, fără sâmburi,
20 bucăți caju,
100 g șuncă afumată, cubulețe,
3 linguri ulei,
1 pahar vin alb,
sare, piper.
Mod de preparare:
Se bate carnea ca pentru șnițele, se pune sare și piper. Prunele se umplu cu bucățile de caju, apoi se pun peste carne, se adaugă cubulețe de șuncă. Se rulează carnea, acoperind bine prunele. Se ung rulourile cu o pensulă înmuiată în ulei. Se împachetează rulourile în folie de aluminiu și se coc la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 45 minute. Se înlătură folia, se pun rulourile din nou în vas, se toarnă vinul peste ele și se continuă coacerea încă 10 minute. Când sunt gata, se feliază și se servesc fierbinți.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu