Pagini

sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Somon cu lămâie si usturoi

File de somon fraged, în sos acrișor și aromat, cu lămâie și usturoi. Se prepară foarte ușor și rapid.
După rețeta Lemon Glazed Salmon.
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline,
3 buc. file de somon de aprox. 250 g fiecare,
sare, piper, după gust,
3 linguri de unt,
3 căței usturoi pisați,
zeama de la o jumătate de lămâie,
cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii,
1 lingură coajă rasă de lămîie,
1 cană supă de pui cu conținut scăzut de sare (sau 1 cană apă cu 1 cub concentrat de pui),
2 linguri pătrunjel verde, tocat.
Mod de preparare:
1. Bucățile de somon se sterg cu hârtie absorbantă și se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie antiaderentă se pune uleiul de măsline, se încălzește la foc mediu. Se așază bucățile de somon în tigaie, cu pielea în sus și se prăjesc ușor timp de 5 - 6 minute. Se întorc pe partea cealaltă și se mai prăjesc încă 2 minute.( Atenție, nu întoarceți cu furculița, ci cu o spatulă pentru pește, să nu se rupă carnea!) Se scot bucățile de somon pe o farfurie.
2. Se topește untul în tigaie, se adaugă usturoiul pisat, zeama și coaja rasă de lămîie. Se dau într-un clocot, se adaugă feliile de lămîie și supa de pui. Se fierb la foc mic, timp de 3 - 5 minute.
 3. Se pun bucățile de somon (cu pielea în jos) în sosul din tigaie, se fierb timp de 3 - 4 minute, se adaugă 2 linguri de unt și se amestecă ușor până se topește untul. Se stinge focul, se presară pătrunjelul tocat și se servește imediat.
Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu