Ingrediente:
2 bucăți piept de pui (aprox. 700 g fiecare)
140 g unt, la temperatura camerei,
1 cățel mare de usturoi, zdrobit,
o legătură de pătrunjel verde, tocat,
2 lingurițe zeamă de lămâie,
sare și piper, după gust,
2 ouă,
4 linguri făină,
5 linguri pesmet.
Mod de preparare:
Se amestecă untul moale cu pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se pune acest amestec pe o bucată de folie alimentară și se rulează în formă de baton subțire. Se pune în congelator pentru câteva minute, să se întărească.
Se taie pieptul de pui pe jumătate, se presară sare și piper pe fiecare bucată. Se înțeapă cu cuțitul în partea mai groasă și se taie cu atenție câte un buzunăraș în fiecare bucată de carne. Se scoate batonul de unt din congelator, se taie în bucăți potrivite și se umplu cu ele bucățile de carne.
Se sigilează capetele cu scobitori, așa încât să nu iasă umplutura din carne. Se dau bucățile prin făină, apoi prin ouăle bătute ușor și la sfârșit prin pesmet. Se prăjesc bucățile de carne în puțin ulei încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Se scoate apoi carnea și se pune într-un vas termorezistent uns, se bagă la cuptor la foc mediu timp de 20 -25 minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu