Pagini

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Terină cu carne și caise

De sărbători am preparat din nou terina cu carne și caise, dar de data aceasta am dublat cantitățile și am adăugat carne de porc. Terina este un amestec de carne tocată de porc, vită și piept de pui, la care se adaugă pesmet, ouă, ceapă, pătrunjel verde și caise, și se acoperă cu felii de șuncă (bacon). Se coace la cuptor într-un vas dreptunghiular, termorezistent așezat într-un alt vas mai mare plin pe jumătate cu apă fierbinte. Se lasă să fiarbă astfel timp de aproximativ 2 ore. Este indicat să se prepare cu o zi înainte de servire deoarece se feliază mai ușor și are un gust mai bun.
Ingredientele și modul de preparare le găsiți aici.
Terina poate fi preparată chiar și cu o săptămână înainte de a fi servită, se păstrează la rece, acoperită.
 Se servește caldă, ca fel principal de mâncare, cu o garnitură de legume și eventual cu un sos, dar și rece, ca aperitiv.
 Poftă bună!

2 comentarii: