Pagini

duminică, 14 iunie 2015

Prajitura cu banane si cacao

Este o prăjitură gustoasă în care puteți "ascunde" cele 3 - 4 banane prea coapte pe care nu le mai mănâncă nimeni. Unde mai pui că se prepară și repede și doar din câteva ingrediente. În rețeta originală blatul se coace într-o tavă dreptunghiulară mică (26 cm / 18 cm), dar eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Dacă doriți puteți să o acoperiți cu un strat de frișcă sau să o consumați ca atare. Este foarte bună lângă cafeaua de dimineață și nu numai!
După rețeta Black Bottom Banana Bars din revista Country Woman.

Ingrediente: 
125 g unt moale (sau margarină),
1 cană zahăr,
1 ou,
1 linguriță esență vanilie,
1 și 1/2 căni piure de banane (3 banane medii),
1 și 1/2 căni făină,
1 linguriță praf de copt,
1 linguriță bicarbonat de sodiu,
1/2 linguriță sare,
1/4 cană cacao,
opțional 1/2 cană nuci, 1/2 cană stafide.
 Cana folosită este măsura americană 1 cup = 250 ml.
Mod de preparare:
Se bate untul moale cu zahărul, se adaugă oul și vanilia. Bananele se zdrobesc separat și se adaugă peste compoziția cu unt. Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Se adaugă treptat peste restul compoziției. Se toarnă mai mult de jumătate din compoziție într-o tavă unsă (dreptunghiulară de 26 cm / 18 cm sau rotundă cu diametrul de 26 cm), se pun stafidele din loc în loc și se apasă ușor, să intre puțin în aluat. În restul compoziției se pune cacao, se amestecă și se toarnă în tavă. Deasupra se pun nucile, din loc în loc. (Rețeta originală este fără nuci și făra stafide. Eu le-am adăugat după gustul meu.) Se pune tava la cuptor la foc mediu timp de 25 minute (încercați cu scobitoarea în centru, să nu se mai lipească). Lăsați-o să se rumenească bine.
Poftă bună!

5 comentarii: