Pagini

sâmbătă, 9 mai 2015

Ruladă cu frișcă si căpșune

Am preparat această foaie de ruladă de multe ori și am umplut-o, pe rând, cu vișine proaspete sau din compot, cu ananas și portocale, cu cremă de cafea, și, iată, acum a venit rândul căpșunelor. Fructele proaspete le-am fiert cu puțin zahăr și amidon, până s-au legat, apoi le-am amestecat cu frișcă bătută. Cu acest amestec am umplut rulada, care, și de data aceasta, a fost delicioasă!

Ingrediente foaie:
4 albușuri,
1/2 cană zahăr,
4 gălbenușuri,
1/3 cană zahăr,
1 linguriță esență vanilie,
1/2 cană făină,
1/3 cană cacao,
1/4 linguriță praf de copt,
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu,
1/8 linguriță sare,
1/3 cană apă.
 Cana folosită este măsura americană 1 cup = 250 ml.
Umplutura:
2 căni căpșune,
2 linguri zahăr (sau după gust),
1 lingură amidon dizolvat în 2 linguri de apă rece,
200 ml fișcă lichidă, bătută,
opțional,1 lingură zahăr pudră cu aomă de vanilie.
 Galzura:
2 linguri unt,
2 linguri cacao,
2 linguri apă,
1 cană zahăr pudră,
1 linguriță esență vanilie.
Mod de preparare:
  Foaia se prepară ca la rulada cu vișine, frișcă și ciocolată.
  Pentru umplutură, se pun fructele cu zahărul într-un vas, la foc mic, se fierb până se dizolvă zahărul, amestecând mereu, să nu se lipească, se adaugă amidonul dizolvat în apă, se lasă să se îngroașe, apoi se ia vasul de pe foc și se lasă să se racească.  Separat se bate frișca lichidă, eventual se adaugă o lingură de zahăr pudră și vanilia.

  Budinca răcită se amestecă cu frișca bătută.Cu acest amestec se umple foaia de ruladă și deasupra se toarnă glazura de cacao. Se ornează rulada cu câteva căpșune proaspete.
  Pentru glazură se topește untul la foc mic, se adaugă apă și cacao, se dau într-un clocot, se oprește focul, se adaugă zaharul pudră și vanilia și se amestecă bine până se omogenizează.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu