Pagini

duminică, 7 decembrie 2014

Prajitura cu pere si cappuccino

Încă o dată m-am convins cât de bune sunt perele în prăjituri, mai ales dacă sunt combinate cu frișcă, smântână și cappucino. Prăjitura are un blat simplu cu cacao (ca cel de la prăjitura cu nectarine) în care am pus bucățele de pere și l-am acoperit apoi cu un strat cu gelatină, frișcă lichidă, smântână și cappuccino. Am lăsat-o la frigider pentru 2 ore și gata. A ieșit această prăjitură delicioasă și foarte cremoasă.

Ingrediente blat:
6 ouă,
150 g zahar pudră cu aromă de vanilie (Dr. Oetker),
4 linguri făină,
2 linguri cacao,
1 linguriță praf de copt,
câteva picături esență de vanilie.
2 pere curățate și tăiate bucățele.
  Modul de preparare al blatului îl găsiți aici.  Se toarnă blatul într-o tavă de 32 cm/22 cm acoperită cu hârtie de copt. Înainte de coacere se pun bucățelele de pere pe deasupra blatului, apoi se bagă la cuptor la foc mic timp de 25 - 30 minute.
Ingrediente strat cappuccino:
250 ml frișcă lichidă,
375 g smântână cu 12% grăsime,
220 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (Dr. Oetker),
3 pliculețe cappuccino praf,
15 g gelatină (un plic și jumătate),
120 ml apă rece.
 Se pune gelatina într-o cană cu 120 ml apă rece și se lasă câteva minute. Se bate frișca cu smântâna și zahărul pudră. Se adaugă și praful de cappuccino.
 Se fluidizează gelatina punând cana într-un vas cu apă caldă și amestecând ușor până devine lichidă. Se toarnă gelatina peste amestecul cu frișcă și se bate puțin până se omogenizează. Se toarnă apoi amestecul peste blatul cu pere, răcit în prealabil. Blatul se lasă în tava în care a fost copt. Deasupra se rade ciocolată amăruie și se apasă ușor cu lama unui cuțit, să intre puțin în stratul cu gelatină.
 Se pune prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore, până se întărește gelatina.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Foarte bine suna aceasta combinatie. Chiar aveam nevoie de o reteta de prajitura mai usoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce de minunatii gatesti !:)
    Sa ai parte de multa sanatate si spor in noul an !
    Te pup !
    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  3. O, da, si eu sunt fan pere, dar si capuccino! Arata minunat, cred ca e grozava ;-) :*

    RăspundețiȘtergere