Pagini

luni, 26 mai 2014

Chifteluțe la cuptor

 
Chiftelele sunt bune și hrănitoare, iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase. Am găsit această rețetă în  revista Click! Poftă bună! 

Ingrediente rețeta originală:
1,5 kg carne tocată amestec,
o legătură de ceapă verde, sau o ceapă uscată,
4-5 căței de usturoi,
o legătură pătrunjel,
o legătură mărar,
3 felii pâine,
3 ouă,
făină,
sare și piper.

Cantitatea preparată de mine:
500 g carne tocată de porc,
o ceapă medie,
un cățel de usturoi,
patrunjel, mărar,
o felie de pâine,
un ou,
2 lingurițe sare,
piper, dupa gust.

Mod de preparare:
 Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul și mărarul. Se adaugă oul, sare și piper, după gust și se amestecă totul foarte bine până se omogenizează. Se fac chifteluțe în palmă, se dau prin făină și se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

  Se pune tava la cuptor la foc moderat, timp de 30 - 35 de minute, până când chifteluțele se rumenesc frumos.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Tare bune mai sunt preparate in acest mod.
    De cand am facut prima data, tot asa fac chiftelutele, nu le mai coc in ulei mult !
    Te tzuc Gaby draga !

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am incercat la cuptor, chiar o sa fac, evit uleiul astfel! mercic!!

    RăspundețiȘtergere